Allianz investičné životné poistenie

ajam17
24. júl 2024

Dobrý deň. Idem rušiť životnú poistku s investičným sporením v allianzi. Ku 21.12.2023 mám nasporené cca 1600€. Dozvedela som sa však,že ak poistku zruším Allianz si naúčtuje nejakú odkupnu zmluvu či čo. Na internete som sa dočítala že jedna pani mala nasporené 1300€ a poslali jej z poisťovne 8€ a 50 centov, že si berú strašne veľa peňazí z ,,mojich" nasporených. Neviete mi poradiť či sa dá požiadať o nejaké predčasne vyplatenie tých peňazí a potom až zrušiť poistku? Alebo dá sa nejak zistiť koľko môže byť tá ich odkupna suma? Sťahovali sme sa do nového a neviem nájsť nikde moju zmluvu, neviem či ju vôbec niekde mám a či tam je napísaná tá suma odkupneho.
Ďakujem pekne za každú odpoveď, ktorá mu pomôže

butterflyeffect
24. júl 2024

@ajam17 investicne poistenie nie je sporenie! z mesacneho poistneho ide vzdy nieco na krytie rizik a cas do investicie, po ukonceni poistenia sa vyplaca sa vzdy odkupna hodnota. Aka je aktualna odkupna hodnota vam poistovna musi rocne posielat vypis, v zmluve moze byt ale ta bude orientacna lebo nikto nevie urcit aka bude pri ukonceni kedze investicia sa ds len prepokladat. Odkupnu hodnotu orientacnu vam povedia priamo v poistovni

sweet20
24. júl 2024

@ajam17 Ahoj, ak chceš napíš mi. Ale určite investičné nie je dobre. Od kedy to mate?

sweet20
24. júl 2024

@ajam17 keď ti to mam pozrieť tak potrebujem číslo zmluvy

laurikagab
24. júl 2024

@ajam17 prosim ta, preco to chces zrusit..lrn ma to zaujima, lebo ja som si to dala urobit pred cca 6 mesiacmi

minimie
24. júl 2024

Životne poistenie funguje že prvé roky platíš tučnú províziu maklérov a až potom sa tam niečo akumuluje. Takže ak je dôvod že chceš zrušiť, že ti to nahučal nejaký predajca, tak jeho cieľom je, aby si odteraz najbližšie roky platila tučnú províziu jemu a kašle na to, že budeš stratová na zrušenej zmluve. Vynímka sú čisté rizikovky na smrť úrazy choroby, lebo tam sa neakumukuje nič, to je podobne ako poistenie auta alebo domu. Ak nie si spokojna s poistením a chceš ho zmeniť, tak kontaktuj vlastnú poisťovňu a poziadaj o zmeny tam. Nikomu ďalšiu províziu za to platiť nebudeš.

sweet20
24. júl 2024

@laurikagab a to kto ti poradil? Už sa to nerobí x rokov.. tam sa ľahko vieš dostať do mínusu.. vyhodené peniaze, som nevedela, ze Slováci si môžu dovoliť tisíce vyhodiť do koša. 🥲

laurikagab
24. júl 2024

@sweet20 mam to minimalne na 5 rokov..vkladam po 50 eur…a teda dala som sa poistit v Allianz spolu s muzom na umrtie, uraz..atd a dala aom si aj potom investicne (sporenie)?

sweet20
24. júl 2024
sweet20
24. júl 2024

@laurikagab takže sama si si to vybrala?

laurikagab
24. júl 2024

@sweet20 ano..aj kolegyna si davala, ale v inej poistovni, ze setri na cca 10 rokov a teda by po 10 rokoch by mala mat nejake extra navysenie..cize bude v pluse, ale ze sa to neoplati na kratsi cas..a poistku som si dala kvoli tomu, ze muz ma rizikove povolanie a teda clovek nikdy nevie..

laurikagab
24. júl 2024

@sweet20 ja mam zivotne investicne sporenie..davam 50 RUR mesacne a mozno o 5 rokov tam budem mat extra 100eur..?? realne mi to poj poistovak ukazoval ako sa niekomu za par rokov navysilo sporenie..a teda 50 eur to je len take minimum odkladanie

sweet20
25. júl 2024

@laurikagab prinajhoršom môžeš byť v mínuse a prinajlepšom možno 100€

sweet20
25. júl 2024

@laurikagab poistovak? Myslíš toho co sedí v banke alebo externý?