Zaujíma ma aký účet máte väčšinou kde vám nabieha rodičovský príspevok a Pnd... Vúb? Slsp?
@sisinka29 mám úplne ten istý, ktorý som používala pred materskou a používam aj po ... asi si zle položila otázku - ak ťa zaujíma, kde sú najnižšie poplatky za vedenie účtu, tak určite zuno a mbank - sú bez poplatku... ale zase napr. mbank nemá pobočky, kde by si si mohla vložiť / vybrať hotovosť, čiže funguješ len prostredníctvom IB a plat. karty... zuno neviem, ale tam to bude asi podobné... ostatné banky ponúkajú rôzne poplatky za rôzne produkty, treba zvážiť, čo konkrétne by si chcela, ale asi by som si vybrala banku, ktorej bankomaty a prípadne aj pobočky mám v blízkom okolí...
@sisinka29 csob ... nalakali ma na ucet zdarma a teraz mi pekne strhavaju 4 eura mesacne, lebo zmenili pravidla a vyska rodicovskeho prispevku nestaci splnit ich podmienky na kreditny obrat aktivneho uctu 😠 To som mohla rovno ostat v tatrabanke, tam by som si to platbami kartou vedela znizit na 2.50e ... zlodeji su to vsetky banky... ked nieco oni potrebuju, tak otravuju a ponukaju produkty a ked potrebujem ja tak ma nechaju cakat
Aj za kontrolu stavu na ucte cez bankomat vlastnej banky si zauctovali poplatok !!!
Zuno a mbank si treba uvedomit ze nie su sk banky, ale zahranicne, maju trosku ine pravidla v pripade problemov ... ale aj ja som zvazovala ci nezmenim, ale asi sa to neoplati ak potrebujem z uctu platit vela veci ...
@sisinka29 vo VUB si poskladáš flexiúčet aký ti vyhovuje -teda čo budeš najviac využívať a od toho sa odvíja aj mesačný poplatok ...najnižší je tuším 2€ a najvyšší 7€
http://www.flexiucet.sk/#ucet
a v SLSP (má tam manžel) je poplatok 4,50€ ale za každú platbu kartou ti vrátia späť 0,5% zo zaplatenej sumy ....takže nás niekedy podľa množstva platieb stojí mesačný poplatok za vedenie účtu iba 2,70€ 😉
Pozri si sadzobniky poplatkov jednotlivych bankach a potom sa rozhodni. Niekedy je poplatok za vedenie uctu vyssi, ale potom uz napr. vybery z uctu cez bankomat, pripisanie platby na ucet, realizacia platby trvalym prikazom .... su bez poplatku. Musis si prehodnotit, ake operacie budes na ucte vykonavat, ci len príspevok nebehne a Ty si peniaze vyberies, alebo ci tam budes mat aj trvale prikazy, inkasa, platby kartou a pod. A potom to treba spocitat a rozhodnut sa pre najvyhodnejsi ucet pre Teba.
Doporucujem Mbank,je uplne bez poplatkov.
www.mbank.sk ked si tu objednas ucet, tak pridu ku tebe domov podpisat zmluvy a pride ti karticka kurierom, nikam netreba chodit.
Mam ho uz niekolko rokov a som spokojna.
Ahoj, my máme VÚB 🙂