Ahojte kocky, prosim vas ako to je s prechodom z MD na RD. Kocka na upsvare mi povedala, zeby som mala dostat papier o skonceni MD a s tym ist potom na urad prihlasit sa na RD. MD mi skoncila 30.9, ale papier neprisiel, asi to mebude ok,ci? Som stale zamestnana na TPP. V praci som oznamila len ze pokracujem na RD, ale papierovo to nemam poriesene. Je mozne to riesit spatne apostou? Dakujem za rady
To potvrdenie už nie je potrebné. Neposielajú ho automaticky, treba si požiadať, no pred dvoma rokmi vo bolo povinné a teraz sa zmenila situácia, jedna kočka z februároviek 2020 hovorila, že upsvar si to ma od sociálnej poisťovne vyžiadať sám a pokiaľ do toho núti žiadateľku, nepostupuju správne (buď su leniví alebo majú ešte staré informacie)
Ja som poslala poštou pred mesiacom pri prechode nasledovné doklady:
Žiadosť o rodičovský príspevok z internetu
Kópiu rodného listu
Čestné prehlásenie poberavela dávok
Vyhlásenie o bydlisku
Všetko z ich stránky vytlačené
A zrazu cink rodičak na účet.
Sken môjho občianskeho som neposielala.
Čo sa týka práce, to je jedno, tuším aj mail sa ráta ako oznámenie. Ale radšej spätne pripoj list
Dakujem za rady, mam k tomu teda nadvazujucu otazku cislo 2. Kedze momentalne zrejme uradne vysim vo vzduchoprazdne, ako je to s poistenim za toto obdobie? Vyuctuju mi to, alebo mi uznaju ziadost spatne? Dakujem
ano, to potvrdenie uz nie je potrebne. Mne akurat dnes konci MD a manzel bol za mna dnes podat ziadost o RD. Bez potvrdenia, iba s mojim obcianskym. A bez problemov.
@evitka83 Ja myslím, že to pôjde spätne všetko nastaviť alebo opraviť... lebo o rodičovský sa proste vždy žiada spätne. Keď žena žiada, už nesmie poberat materské. Ja som poisťovne neriešila, to riešil nás účtovník vo firme a ešte aj tam som mu povedala zlý dátum nástupu, lebo je prestupný rok 😂 tak spätne to opravoval
@evitka83 zavolaj na infolinku SP, poslu ti potvrdenie o poberani materskeho postou...pripadne mozes ist osobne na SP, ja som to riesila tak, ako pisem vyssie...