Poradte mi, ako mam postupovat - som zamestnana, t.c. koncim rodicovsku a nastupujem na matersku. Aky je presny postup behania po uradoch, co mi vystaci zamestnavatel?
a dalej? nemusim ist na UPSVAR, na socialku? nieco odhlasit, potom prihlasit?....
@mishrom Na soc.poisťovni je potrebné sa odhlásiť - z registrácie, že ste bola na RP. Čo sa týka zdravotnej poisťovne, tak tam by bolo tiež dobré zájsť a informovať ich o ukončení RP (možno nebude treba, ale pre istotu). Po vystavení žiadosti o materské, ktoré vystaví lekár-gynekológ 6 až 8 týždňov pred porodom, je treba žiadosť zaniesť zamestnávateľovi na potvrdenie (pečiatka a podpis zamestnávateľa). Zamestnávateľ pre soc. poisťovňu vystaví potvrdenie o výške z akej sa bude materské počítat. Spravila je to príjem aký mala zamestnankyňa keď pracovala (príjem pred MD).
ja som tiez ten pripad idem z rodic.na matersku a bola som zamestnana,pred nastupom na MD mna by zaujimalo ci sa mi da neako zvacsit materska kedze zamest.mi pisal iba min.mzdu termin porodu mam 30.9 ci by mi pomohlo sa dat zamestnat do inej firmy s vyssim prijmom alebo cokolvek dobr.poist.uz nestiham poradte mi prosim
@mishrom tlacivo od gynekologa zaniesies zamestnavatelovi, aby ti potvrdil prijem pre urcenie vysky materskeho