Podla akeho datumu porodu vam vypocitali nastup na matersku? podla datumu porodu vypocitaneho podla dna poslednej menstruacie alebo podla datumu porodu odvedeneho z velkosti/merani dietata? Lebo mne jedna lekarka urcila 14.11 podla dna poslednej menzes a druhy lekar 10.11. podla velkosti dietata. tak teraz neviem, kedy mi zacne materska dovolenka, nech si mozem dovtedy vycerpat dovolenku.
pozri do tehu knizky, tam sa pise termin porodu a podla neho lekar vypisuje papiere, tym padom je aj nastup na md 😉
na matersku ta vypise tvoj lekar, nie dalsi.. vyocita ti termin podla MS a urcite nastup. Nik to uz viac nebude posuvat, aj keby sa dieta narodilo v inom termine, nastup bude taky ako urci.
na materskú ide žena podľa dátumu, ktorý určí lekár na základe poslednej menštruácie.. v tehu knižke by si mala mať tento dátum ako prvý - príp. niektorí lekári si ho ešte i zvýraznia, aby vedeli ak sa náhodou "objaví" i iný dátum napr. podľa sona .) zvyčajne podľa poslednej menštruácie býva i taký najneskorší, i keby sa dieťa narodí skôr či neskôr.. 😉
na matersku som isla podla terminu urceneho na zaklade dna poslednej MS, aj ked dcera bola o dva tyzdne mensia a syn zas o tyzden vacsi, realne mi termin porodu nikto neposuval