Dobrý deň, rada by som sa poradila ohľadom 2 vecí. Synček bude mať v septembri 2,5 roka. Nezobrali ho do škôlky, v marci mi skončí rodičák a do škôlky pôjde až v septembri 2025 (ak ho zoberú) ..ako mám vykryť toho pol roka? Musím sa hlásiť na úrade práce však? Nárok na podporu nemám. Pri malom mi nemá kto byť aby som mohla ísť do práce..jedine občasná brigáda.
Druhá vec, ktorú by som sa chcela opýtať je ohľadom ďalšieho tehotenstva. Pracovný pomer sa mi skončil keď mal malý 1 rok .. oplatí sa mi platiť dobrovolne odvody aby som mala nárok na tehotenske a následne materskú? Teraz som do septembra na dohode v jednej firme, keby sa mi podarilo byť na dohode stále tak sa vie materská vyrátať aj z toho? Dúfam že som sa vyjadrila zrozumitelne. Ďakujem 🙂
@martinkatinka áno
Tak sa zaregistrujes ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov a mas platene zdravotne. O ostatne sa musi postarat manzel. Mozes brigadovat ked on bude doma, prestriedate sa.
Pokiaľ máš dohodu s nemocenským poistením a reálne z nej aj máš zárobok, tak áno, môže sa tehotenské aj materské počítať aj z dohody
@martinkatinka pokial bude zaregistrovana ako osoba starajuca sa o dieta do 6r, brigadovat nesmie.
@veronikaszabova ano, to je pravda, bud to co som pisala alebo brigada.
Mas manzela?