Ahojte, potrebujem poradiť. Som evidovaná na UP ako nezamestnaná. 13.1. ma gynekológ vypíše na matersku. Chcem vediet aký je postup, kde a aké papiere potrebujem zaniesť. A kde dostanem tlačiva na rodičovský a príspevok pri narodení. Ďakujem
@juju7 papier od gynekologa das zamestnavatelovi, ak si zamestnana (on to uz dalej vybavi), inak si ho sama odnesies do Socialnej poistovne, a pockas si, kym ti pride od nich rozhodnutie, a potom s tym + RL dietata, das na UPSVAR, a tam poziadas o rodicovsky prispevok + pridavky na dieta + prispevok pri narodeni ak budes mat narok na materske, tak rodicovsky prispevok sa vybavuje az po skonceni MD, ale rodinne a prispevok pri narodeni si vybavis po narodeni dietata (prispevok pri narodeni sa vybavuje, az ked ma dieta 28 dni) tlaciva su na internete, alebo si ich vypises rovno na UPSVAR
@juju7 papier od gynekologa das zamestnavatelovi, ak si zamestnana (on to uz dalej vybavi), inak si ho sama odnesies do Socialnej poistovne, a pockas si, kym ti pride od nich rozhodnutie, a potom s tym + RL dietata, das na UPSVAR, a tam poziadas o rodicovsky prispevok + pridavky na dieta + prispevok pri narodeni
ak budes mat narok na materske, tak rodicovsky prispevok sa vybavuje az po skonceni MD, ale rodinne a prispevok pri narodeni si vybavis po narodeni dietata (prispevok pri narodeni sa vybavuje, az ked ma dieta 28 dni)
tlaciva su na internete, alebo si ich vypises rovno na UPSVAR