Ahojte potrebujem poradiť ohľadom mojej situácie.
Som zamestnaná na tpp.Začiatkom decembra mi skončil rodičak(syn dosiahol 3 roky). Zamestnávateľ ma momentálne nemá kde umiestniť. A zároveň syna nezobrali do skolky. Dohodla som sa teda na neplatenom voľne(tzv predĺžení rodičku bez zdravotných dôvodov dieťaťa.)
Chcem sa opýtať či mám nárok na pandemicky rodicak?
Príjem nemám vôbec žiadny.
Na úrade mi povedali že sa mám ozvať až vo februáry, pretože dávky sa vyplácajú mesiac dozadu.
Vraj potrebujem potvrdenie od zamestnávateľa že nemá pre mňa miesto a zo sociálnej poisťovne potvrdenie že nemám nárok na ocr.
Je to pravda?
@ludinka môžeš nastúpiť, či nie?
@maciatkolulu keď poviem zamestnávateľovi že chcem ísť na pandemicku ocr, myslím že mi vyhovie.....teda dufam
@maciatkolulu
@lubka73 a z čoho sa počíta tá ocr? Z platu čo som mala pred nastúpenim na materskú? Alebo z čoho? Ja som mala reťazovy pôrod už som doma 6 rokov
@lubka73 prosím ťa nevieš mi poradiť či som postupovala správne. Zamestnávateľ mi povedal že mi zruší to náhradné voľno a dá má na tú ocr. Ja som poslala tu elektronickú žiadosť o pandemicku ocr, ale až v januári, s tým že žiadam od 9. 12. Nebude to problém? Neviem sa už do tej sociálky dovolať....na rozhodnutie majú 60 dní, bojím sa ak mi to náhodou neschvália čo urobim
@ludinka ale ty mas narok na pandemicku ocr , https://www.socpoist.sk/rodic-uz-neziska-pandem...
U detí, ktoré ešte nenavštevujú materskú školu, a u blízkych príbuzných, ktorým je poskytovaná starostlivosť v zariadeniach sociálnych služieb, zostáva situácia nezmenená, t. j nárok na pandemické ošetrovné majú oprávnené osoby naďalej aj v prípade, ak sa rozhodnú nedať dieťa alebo blízkeho príbuzného do zariadenia z obavy pred koronavírusom.