Dobrý večer prajem
Potrebujem poradiť
Dcéra dovŕšila 3r v novembri a v decembri mi bol vyplatený posledný rod.prispevok. Chcela by som ísť na neplatnú rod.dovolenku. Chcela by som vedieť čo si mám ohľadom toho vybaviť a do kedy mám čas nato. Chcela som si najprv vybaviť cez zdravotnú poisťovňu ale tam mi povedali ze musím počkať na papiere s úradu ktoré mi ževraj prídu. Zatiaľ mi ešte nič neprišlo a preto neviem či mám stále čakať alebo to nejako vybaviť aby som nemala potom problémy že som to mala skorej vybavovať. Prosím vás poraďte mi
Ďakujem vám
@veronikaszabova ešte si nič neplatím preto neviem čo si mám ako prvé vybaviť
@julietta112561 ked dieta dovrsilo 3r a nie si zamestnana, mala si 4 moznosti.
1. Zamestnat sa
2. Upsvar
3. Osoba starajuca sa o dieta do 6r
4. Samoplatca
Kedy dieta dovrsilo 3r?
@veronikaszabova 20 novembra dovŕšila 3 roky a chcela som si vybaviť ze sa budem s dcérou doma nakoľko mi zamietli predĺženie rod.prispevok
@julietta112561 Ja som bola len na socialke nahlasit sa ako osoba starajuca sa o dieta do 6r. Ziadne papiere z uradu prace netrebalo. Ja som zobrala len kopiu RL maleho. Sla som hned ako mal maly 3rocky. Pre istotu. Ale neviem aka je oficialna lehota.
@julietta112561 tak od 21.11 mas dlh na zdr.poistovni.
Zajdi tam hned zajtra. Ziadne papiere z upsvar nepotrebujes
@silvike na zdr poistovni, nie na socialnej poistovni - s tym oni nic nemaju.
@silvike na zdravotnú treba ísť...
@julietta112561 U mna ale neslo o zamietnutie platenej predlzenej RD zo zdrav.dov. Takze to neviem, ci teda treba nejake papiere ohladne toho.
@julietta112561 do 7 dní si mala ísť na zdravotku
@veronikaszabova
@monika030 ďakujem musím to povybavovať
@veronikaszabova no neviem potom kde nastala chyba bolo mi povedané ze mi prídu nejaké papiere s úradu a ako vidím spravila som chybu
@veronikaszabova Ja som bola aj na socialke aj v zdravotnej. Socialka plati to zakladne doch.poist. ( aby sa aj tie roky ratali do dochodku).
@julietta112561 žiadala si zo zdravotných dôvodov o predĺžený a zamietli? Prišlo ti rozhodnutie?
@slavomira236 ano rozhodnutie mi už prišlo že to mám zamietnuté
@silvike sociálka s tým nič nemá tiež som mala na syna tak viem
@julietta112561 a kedy ti prišlo rozhodnutie? Možno myslela to rozhodnutie pani v zdravotke...ja som mala zo zdravotných dôvodov rodičak do 30.10 potom som mala doložiť papiere od lekarov v novembri mal rozhodnúť posudkový lekár...bola som na zdravotke sa zahlasiť ako osoba starajú a sa o dieťa do 6rokov hneď 1.11.lebo som nevedela ako rozhodne posudkar aby som nemala okno pani na zdravotke som vysvetlila a ona mi povedala že to zatiaľ necháme tak že hneď ako by prišlo z úradu zamietnutie náhodou mám prísť a že mi to spraví dodatočne .Rozhodnutie z úradu mi prišlo 25 .11 od posudkara a rodičak mi schválili na 3 mesiace keďže dcérka bude mať vo februari 6 rokov tak už som riešiť nemuselA ...
@julietta112561 ake papiere z uradu? Blbost.
A kto za teba plati odvody od 3r dcerky? Platis si sama??