Ako vybaviť materskú v 38 týždni?

kocapka
12. okt 2012

Ahojte.Som v 38tt a pomaly koncom mesiaca budem rodiť.Viem,že som sa opozdila.Od doktora som dostala papier,že mám nárok na MD.Myslela som,že mi to pošle aj do socialky ale do teraz mi nič odtiaľ neprišlo.Žiadosť som neposielala.Asi bude lepšie isť tam osobne,možno to bude tak rýchlejšie,či? Ako dlho to trvá kým vám ju pošlú? Posledné mesiace som bola nezamestnaná.Ja len,či z vás niektorá nemá podobné skúsenosti?

moon1979
12. okt 2012

lekár za teba nebude nič posielať, on ti len vystaví potvrdenie o nástupe na MD a to si povinná odovzdať do SP ak chceš aby ti vôbec nejaké materské začali vyplácať ... samozrejme materské ti budú vyplácať len ak splnaš zákonom stanovené podmienky minimálne 270 nemocenského poistenia za obdobie posledných 2 rokov ...

jahody11
12. okt 2012

Ak nemas narok na matersku (odpracovanych alebo platenych v DNPO 270 dni za posledne 2 roky) tak dostanes rodicak, ked sa babo narodi, co je cca 195€ + pridavky na dieta 22€

katren
12. okt 2012

sorry za vyraz, ale "skoro si sa zobudila" 😅 😀 😀 😀
uz by som isla jedine osobne 😉 .....tento mesiac uz pravdepodobne nic nedostanes, ale az buduci mesiac aj za tie predosle 😉

whiterosses
16. okt 2012

a čo ktomu všetko žena potrebuje, či len papier od gynekologičky ?