Ahojte chcem sa opytat ako to je s vyplacanim RP ked mame malu ktora bude mat v aprili 2 rocky a v oktobri sa nam ma narodit 2 dietatko. Budu mi okrem RP na babatko vyplacat aj tie zvysne peniaze kym bude mat mala tri rocky alebo sa mi to nejako prerata a budem dostavat len jeden prispevok alebo 2 po 220€?
Dakujem za odpovede 🙂
budes dostavat len jeden a nic viac ak ovsem nemas narok na matersku.
Ak budeš mať nárok na materskú, tak budeš dostávať materskú + rodinné prídavky na dve deti. Rodičovský príspevok berieš len jeden, je jedno koľko detí máš.
Kočky čo písali majú pravdu. Jediné na čo máš ešte nárok je jeden príspevok, ktorý sa poberá keď máš dve deti ktoré nemajú viac ako tri roky. Poberá sa iba nejakých 45dní. Treba sa na to opýtať na Úrade práce. Pri vybavovaní príspevku pri narodení. Nieje to veľa ale každá koruna pomôže. 🙂
Áno ako píše @ivetlo, prvých 6 týždňov po narodení druhého dieťaťa môžeš dostávať aj materskú (na mladšie dieťa) - ak máš nárok a aj príspevok na starostlivosť o staršie dieťa. Potom už budeš dostávať len (jednu) materskú (ak máš nárok na materskú), resp. (jeden) rodičovský príspevok vo výške 203 € a prídavky na každé dieťa (23 € x 2).
Rodičovský príspevok budeš dostávať len jeden plus 2 krát prídavok na dieťa / keď budeš mať dve deti/.