Ahojte chcem sa spýtať, mame teraz ročného synčeka ale chceli by sme aj druhé. Som teraz na rodičovskom príspevku ale poberala som aj materskú ale som nezamestnaná. Ako to je s príspevkami keď bude druhé dieťatko? Ďakujem.
@zojanka no ale ja myslím pri narodení nového dieťatka Tak dostanem ten nižší RP? Alebo ako.. Ci len prídavok na dieťa? Ja som z toho jeleň 😂😂 viem ze pôrodné áno ale ze miesto materskej rovno RP?
@nikuska845 pri druhom dietati mas narok len na nizsi RP, nakolko nemas narok na MP
Preto doberies RP na starsie dieta - 370€. Potom, ked bude mat prve dieta 3r, ho prehlasis na mladsie -- 270€
Cuze RP na jedno dieta, 2x rodinne pridavky.
Jednorazovo - prispevok pri narodeni dietata.
Ak sa ovsem nezamestnas a nebudes mat narok na MP. 🙂
@veronikaszabova dobre vďaka 😁
@veronikaszabova nie je blbosť ved rodičak je 270 a materská 370, ja mam jedného syna a poberam rodičak 270
@diana999 ked poberas 270€, tak preto ze si nemala MP. Ak by si mala narok na MP, poberala by si RP 370€.
Baby tu písali aj o ochrannej lehote myslím 8 mesiacov ale neviem ci pod ne spadas. Alebo si platiť dobrovolne nemocenské
@ivka21 ochranna lehota sa na nu 100% nevztahuje
@diana999 no ty poberas rodicak 270e, lebo si nemala narok na matersku pred tym ocividne.
Ja mam rocnu dceru, rodicak 370e a pred tym materska 75% z platu.
@nikuska845 doberieš vyšší RP do 3 rokov veku staršieho a potom prejdeš na nižší RP s mladším. (Ak sa medzi tým nezamestnáš a nevznikne nárok na materské)