Ahojte,ako to je s predĺženým rodicakom do 6 rokov dieťaťa kvôli chorobnosti?S malým 3r navštevujeme alergologa,je alergik,býva často chorý.Ked ho dám zdravého do škôlky,za pár dní zas niečo dostane od detí a zas je doma.Uznali by mi predlzeny rodicak?Dáva sa aj neaky príspevok do tych 6 rokov?A to potom len na 4 hodiny môže chodiť do škôlky?
Tam musí byť diagnóza, nie častá chorobnosť....teda ak má dieťa preukázatelne (testami) oslabenú imunitu a lieči sa u imunológa.......
Toto je bežne, že deti sú často choré keď nastúpia do kolektívu.. to by boli na predĺžením všetci.. a už tu minule riešili že neuznali ani závažnejšie prípady ako zvýšená chorobnosť..
ešte si mozes vybaviť že budeš ako osoba starajúca sa o dieťa do 6r
toto ma kazde dieta pokial vyslovene nema imunodefekt ale to vam povie az imunolog a serologicke vysetrenie
Môj je alergik a preto mi dr povedal,že tým,že má také výsledky naňho skočí každá choroba,čo ide okolo a hneď ma soplik ,kašeľ ,bla bla...tento rok(od septembra ) bol doma už 40 pracovných dní , 3x som presúvala očkovanie,lebo ešte nebol 2 týždne zdravý . Mám ho nechať doma mesiac,aby bol zdravý aspoň 21 dní vkuse . Ale na predĺženy rodičak to nie je určite . Tam treba ozaj diagnózu nejakú . A čím viac lekárov a potvrdení ,tým lepšie . Žiadosť si kľudne treba dať,ale neviem či to vôbec výpisu v takomto prípade 🤷
Ak je platený predlzeny rodicak moze dieta chodiť na cely den plus mozete.pracovat ;) a neplateny predlzeny rodicak (starajuca matka do 6r) dieta moze len na 4hod. Chodit do škôlky
@patulka410 to by sme asi kazda potom ostali doma. aj u nas tyzden skolka tyzden doma.
@zuzkaa1991 len niekedy lekár vyslovene môže napísať neodporúča plne začlenenie do kolektíva na 8 hodín, max na 4hod a to možno so škôlkou úrad kontroluje. ktovie
Jedine keby mal potravinové alergia, vtedy možno. Kamarátka mala na syna predĺžený, ale on mal silnú alergiu na mlieko a na ďalšie potraviny. Až tak silnú, že mu hrozil anafilaktický šok. Takže s nim najprv bola doma cely deň a potom chodil len na pol dňa, ale v škôlke nejedol. V takomto prípade je to oprávnené. Pri bežných alergikoch nie. Aj moja dcéra má alergie a býva časti chorá a ona chodila normálne do škôlky a ja som pracovala.
@bublinka1426 veď vravím,že na toto by som ja ani neskúšala ,ale skúsiť mamička môže. Ja napríklad som na predĺženom rodicaku. Ale s druhou,pretože sme 2x skončili po anafylaktickom šoku v nemocnici . V každom jedle v škôlke je niečo,čo nemôže. Aj syn má adrenalínové pero a potravinové alergie,ale nie toľko . Čiže pri ňom som to neriešila ,ale ona má kadečo,tak som skúsila . A teda som aj rada,lebo môj zamestnávateľ by mi netoleroval toľko očr ( nie nemáme babky,dedkov a manžel je doma malo ) . Ja len vravím,že skúsiť môže,ale treba viac lekárov a ideálne aj viac diagnóz . Aspoň mne to tak bolo prezentované .
@patulka410 to co pises je uz uplne ina kava.
Ahoj, neuznali, toto ma bohuzial kazde druhe dieta.