Ako to bude s predĺžením rodičovskej a nástupom do práce?

saska124
25. dec 2012

Ahojte maminky aj nemaminky,chcem sa spytat,ci mi nevie niekto poradit ako sa bude postupovat po novom roku ohladom materskej dovolenky.
S malou budem na predlzenej materskej,mam moznost sa aj vratit do prace,len neviem ako to je je ked nie som vydata,ci budem mat narok aj na tu predlzenu matersku aj na moj plat,alebo budem musiet prepista matersku na niekoho ineho.Neviem na koho sa mam s tymto problemom obratit a ak by mi aj vedel niekto poradit,tak vopred dakujem.
Po uradoch behat a vyvolavat nechcem a ani nebudem,som na malu sama a behat po tych nasich uradoch..
Este raz dakujem,s pozdravom Michaela

moon1979
25. dec 2012

mýliš si pojmy materská a rodičovská ... na predlženej rodičovskej môžeš zostať po dovršení 3 rokov veku dieťaťa buď zo zdravotných dôvodov (kedy to máš platené, ale do práce chodiť nemôžeš, kedže žiadaš že budeš zo zdravotných dôvodov s dieťaťom doma) alebo neplatenej, tá sa poväčšine dáva, keď nemáš prácu a teda po klasickej rodičovskej nemáš kam nastúpiť ...

luisiana12
25. dec 2012

opytaj sa v praci tvojej personalistky z prace ako sa to da zrealizovat a dohodni sa s nou...a ako pise moon ide o predlzenu rodicovsku dovolenku, nie matersku...

cat
26. dec 2012

@moon1979 mýliš sa, tu je citát rovno zo zákona:
Pracovať môže aj poberateľ rodičovského príspevku, ktorý má dieťa do šesť rokov s dlhodobo nepriaznivým zdravotným stavom. Dieťa pritom môže navštevovať jasle či škôlku, ak to jeho zdravotný stav umožňuje.

evita68
26. dec 2012

saska, nárok na rodičovský príspevok po troch rokoch dieťaťa je len pri jeho nepriaznivom zdravotnom stave, inak nie..
Ak sa vrátiš do práce, nebudeš na predlženej rodičovskej dovolenke, táto ti končí nástupom do práce.. mýliš si aj pojem rodičovská dovolenka a rodičovský príspevok.Ak ti bude schválený rodičovský príspevok pre zlý zdravotný stav dieťaťa, môžeš chodiť aj do práce, neprídeš oň.