Ahojte! Rodicak mi skonci v júni keď mala bude mať 3 roky, no chceli by sme už pomali druhe bábo. Chceli by sme.sa začať snažiť niekedy vo februári alebo v marci 🙂 na prvú som poberala materskú, ako to bude pri druhom bábätku? Ak.som dobre čítala aspoň na deň by som mala ísť spať do roboty aby sa mi tam obnovili tie veci a aby som mala narok na materskú. Dobre som to pochopila? Ďakujem za odpoveď 🙂
@fridi96 môžeš nastúpiť do práce už teraz tak aby tí to vyslo
@anjelicek26 áno, lenže mi tam už nebývame a každý deň 80km neviem ísť do roboty....preto chcem.tak kým trvá RD otehotnieť sa ísť na par dni do práce a čerpať dovolenku co mi zostala a dat sa na PN 🙂 ale ako čítam dá sa to tak a budem mat narok už som našla veľa tém okolo toho 🙂
@fridi96 ale tak najdi nieco ineho ;) Potrebujes obnovit poistenia, Dat sa na PN mi prijde absurdne, to vies, ze budes mat rizikove tehotenstvo? Tehotne NORMALNE chodia do prace... Aspon sa aj budes mat kam vratit.
@anjelicek26 áno viem lebo mam takú pozíciu co nemôžem robiť počas tehotenstva plus aj zdravotné problémy kvôli čomu som aj prvé tehotenstvo prelezala....a chcem ísť z tejto roboty na materskú lebo chcem potom vybavovať iné veci nie len niekomu robiť vo firme ;)
@fridi96 ale ved do tej prace sa nejdes vratit. Najdi si nieco tam kde byvate teraz, aj ked horsie platene, co je s tehotenstvom zlucitelne. Stale bude materska vyssia, ako rodicak. Ono ja ti neviem, CHCEM vyssiu matersku, ale pre pana - ani nahodou pracovat, ale nejako to obijst... a ako pise kocka vyssie, tie vychadzky su strasne obmedzujuce, ziadna rodinna dovolenka, ziadne navstevy pribuznych, ziadne prechadzky vonku s dietatom, ani do skolky zo skolky po neho, lebo vsak PN znamena PN. Toto sa mi nezda proste dobry napad. Ked budes skutocne chora a tehotenstvo tazke, nieco sa pototo, samozrejme, za na tu PN pojdes, ale nie s rodicaku na dovolenku a potom rovno na PN jednym dychom...
@anjelicek26 ale načo by som menila robotu ak môžem čerpať materskú aj z tohto lebo mam TPP, a prečo by som to nevyužila keď môžem nechápem prečo to niekomu vadí že ja budem na PN... tak neprejdem do druhej roboty aby som mala.odrobit zase tie.dni keď nemusím a bábo chceme...ja nechcem vyššiu materskú mne vyhovuje co som dostávala...
@fridi96 ale to ti proste nevychadza terminovo... kolko dni mas tej dovolenky, kym realne budes musiet nastupit? Myslis, ze sa ti podari otehotniet na prvy-druhy pokus? Ako ja ti to prajem, ale dovolenka sa minie a ty tych 80km budes musiet jazdit (?) Alebo budes cerpat podporu (co potom s materskou? Alebo sa tiez "das na PN", aj ked este tehotna nebudes? S akou diagnozou? Radsej hladaj teraz pracu, mozno ta to pozitivne prekvapi... a mne to "vadi", ze clovek takto rozmysla, lebo ostatne pracujuce mamicky platia tie odvody, s ktorych sa ti to potom bude vyplacat...lebo odpracovala si kulove posledne roky... aj keby ti to "vyslo" s tymi dnami... to je jedno, mas pravdu, kazdy si to musi rozhodnut sam...len fakt dobre mienena rada - mat lokalne "istu" pracu, kde sa ako mamicka dvoch deti mozes vratit, je na nezaplatenie.
@anjelicek26 ja odrobene mam dosť rokov
Takže to sa starať nemusíte ;) a určite neidem robiť keď môžem byť doma s malou na RD...otázka sa znela úplne inak a každému môže byt jedno kto co robí...akože nehrá rolu tých pár € v rodinnom rozpočte ale keď môžem dostať tak prečo nie? Keď naši spoluobčania poberajú milión dávok to nikomu nevadí....ale toto hej
@fridi96 toto nie je ine "obchadzanie systemu a planovanie PN", ako ti spoluobcania, s ktorymi pohrdas... Prajem vela stastia, nech nestretnes gynekologa, ktoru ti tu PN proste neda.
@anjelicek26 peace ✌
@anjelicek26 darmo sa snažíš, slečna chce len využívať systém. Potom tu bude vypisovať a vyplakavat ze čoho maju žiť ked nema po RD pracu. Tak snáď si tých "par euro", ktoré v podstate nepotrebujú aj odlozi na neskor . Ach jaj.
@fridi96 no podľa mňa Ty už nestihneš reťazovú materskú (to by si musela porodiť do 3. narodenín dieťaťa) a teda musíš odrobiť okolo 270 dní, aby si mala znovu nárok na materskú