Ako to bude s materskou, keď tehotná dá výpoveď?

lelocka
13. jan 2013

Ahojte zienky, chcela by som sa opytat jednu otazku. Dost mi to vrta v hlave a ja neviem ako je to. Ako je to v pripade pokial tehotna mamicka da sama vypoved v praci, viem ze ma narok na podporu v nezamestnanosti, pokial samoyrejme odpracovala 2 roky. Ale co sa potom stane, ked nastupi na MD? Bude dostavat matersku, alebo len rodicovsky prispevok? ked tak rozmyslam matersku by jej nemal kto davat, kedze dala vypoved, a poberala podporu. No neviem ako to je .. budem velmi rada, ak by ste mi vedeli poradit. Dakujem 🙂

liz_lemon
13. jan 2013

ale materske predsa vyplaca socialna poistovna, nie zamestnavatel, takze ak to stihne v ochrannej lehote, materske bude dostavat

olifcek
13. jan 2013

ako pise @liz_lemon ... MD vyplaca SP, nie zamestnavatel, a neskor RP UP. preco by mamicka davala vypoved pred nastupom na MD? ved to je nevyhodne pre tu zenu...

martinka0031
13. jan 2013

ak ma na to svoje určite dovody tak vypoved nech da,ale určite to nie je riešeni pre tehulku.....

aha1
13. jan 2013

Prednosť má rodičovský príspevok takže ťa ani nezaevidujú. Ak budeš potrebovať radu píš na IP kedže si to zadala ako otázku

silviatko
13. jan 2013

ja som takto urobila dala som vypoved v 4 mes.tehotenstva isla som na podporu v nezamestnanosti a potom som sla rovno na matersku..a teraz normalne rodicovska..🙂 žiaden problem som nemala..pred tym som mala v kuse odpracovanych 9 rokov 🙂

saxona
13. feb 2013

Ahojte 🙂
ja mam tiez podobny problem. Som tehotna v druhom mesiaci, mam stresujucu pracu, navyse som aj celiatik co mi zistili len nedavno a preto by som chcela co najskor odist z prace. Uvazovala som aj nad PN ale tu doktor zatial odklada a ja sa citim pod psa, lebo nevladzem tak ficat ako sa v mojej praci vyzaduje ☹
Preto by som chcela dat vypoved, odpracovane mam 3 roky takze by som mala mat narok na davky v nez. aj potom na matersku ako hovori @silviatko Ale bojim sa ze ak dam vypoved JA nie zamestnavatel mne, ze sa na mna ochranna lehota nebude vztahovat. Ako to mam urobit?Vie mi niekto poradit?este som zamestnavatelovi neoznamila ze som tehotna.
DAKUJEM🙂

kubankakubanka
13. feb 2013

chod priamo na soc-poisťovnu tam ti poradia

anjelicek26
13. feb 2013

@lelocka - ak da vypoved z vlastnej vole, tak ziadnu podporu v nezamestnanosti nedostane. Dobrovolne sa stala nezamestananou.