Ahojte, chcela by som vás poprosiť o radu. Som momentálne na RD (dcera bude mať v maji 2022 3 roky). Som znova tehotna (datum porodu 4.3.2022), ciže pojdem plynule na druhu matersku. Som u mojho zamestnavatela na MD. Je nejaka moznost zvysit druhu matersku? Napr. vycerpanim dovolenky? Mam este nejakych cca 12 dni dovolenky. Alebo nejakym inym sposobom? Dakujem pekne
@mirustek1990 tým,že odrobi pár dní alebo si dá deň dovolenky jej max materská nemusí vôbec vzniknúť
@mirustek1990 dakujem, pozriem si jeho stranku 🙂👍
@mirustek1990 Ja som si to študovala, len ma zaujíma, či ten zamestnávateľ je potom kontrolovaný ak zamestnankyňi nahlási vyššiu pravdepodobne mzdu, napríklad pred prvou materskou zarábala 1300 a druhu by nahlásil 1500, či tam pre neho vzniká niečo v čom je zamestnávateľ znevyhodneny. Dakujem
@klaudi136 Trosku ti to upresnim - je to pravdepodobný hrubý zárobok aký by si mala,ak by si v daný mesiac na tej pozícii odpracovala. Čo v zásade vôbec nemusí byť toľko,ako je aktuálne ohodnotený niekto iný na danej pozícii.
A pokiaľ ho zamestnávateľ nahlási výrazne vyšší, môžu si vypýtať napr dodatok k PZ o zvýšení platu