Ahojte,vedeli by ste mi poradit,ako si mozem zabezpecit vyssiu matersku? Momentalne som zamestnana,v juni 2021 to budu 3 roky,som v 10.tt,termin porodu 5.11.2021...dakujem za kazdu radu
@evelinkaaa inak mame termin narovnako 😃
@vierka0508 no parada,uvidime,ci to klapne🙂dobrovolne NP by slo platit,iba ak by som bola nezamestnana...este som rozmyslala ze by som zmenila narychlo zamestnanie🤔
@evelinkaaa no vyšším príjmom z aktuálneho zamestnania asi nie. Materská ak sa nemýlim sa ti bude počítať z roku 2020 ak nezmeníš zamestnávateľa. Ale možno ma opravia baby.
@zojanka ano mas pravdu z aktualneho nie. Jedine z nového a to musi trvat viac ako 90 dni.
@evelinkaaa min 90 dni nový PP, a z neho ísť na materskú. Starý zrušiť, aby VZ bol z nového PP
Materska sa rata z celeho predchadzajuceho kalendarneho roku (ak si bola zamestnana, co si bola) presne preto, aby si to zeny takto nemohli navysovat. Jedine sa da zamestnat u ineho zamestnavatela minimalne na 90 dni a budu to vyratavat z noveho prijmu
@evelinkaaa no kedze tp mas v roku 2021 a mas toho isteho zamestnavatela tak sa ti materska bude pocitat z roku 2020 cize nezvýšis..
@vierka0508 bože fakt to tak je? Lebo kamoška napríklad rodila február 2019, december 2018 sa na jeden mesiac zamestnala u živnostníka, platila najvyššie odvody a dostala plnú materskú 🤷🏻♀️ ja som z toho jeleň ako to teda je? Ja mám termín 21.9 (retazový pôrod) a mne zase tá kamoška tvrdí, že stačí ak prerušim v lete na chvíľu rodičak a u môjho súčasného zamestnávateľa si dám najvyššie odvody a budem mať väčšiu materskú. Viete o tom niečo? Ďakujem
@evelin2daniels kamoška to posplietala určite to tak nemohla mať
Len vyssim príjmom