Ahojte. Chcem sa spytat ako je to z vychadzkami pri pn. Od vcera som na pn kvoli dlhorocnej tazkej skolioze. Po tehotenstve sa mi prihorsilo hlavne aj ked nosim dieta atd.. v praci mi ako keby z nicoho nic zaseklo sedaci nerv a nevedela som prejst ani krok bez pomoci. Po par dnoch sa mi to trosku zlepsilo ale pri dlhodobom stati mam problem.. co v mojej praci som na nohach 7 hod z 8. Takze kym sa mi to neda dokopy nemozem sa do prace vratit. Ale potrebujem vychadzky aby som si aspon isla nakupit. Ako Si tu vychadzku mam vybavit? Moze sa stat ze mi ju neschvali lekarka? Dakujem
@vittekovaveva radšej zavolaj lekárovi, mal by ti dať vychádzky bez problému
@vittekovaveva no pokial zijes sama a nema ti kto ist nakupit tak si mozes ist aj sama. Pozri na stranke socialnej poistovne.
@amelia000 no odpisala mi dr ze pri mojek diagnoze zatial nemam povolene vychadzky... no ale nakupit mi treba, aj s dietatom na vzduch potrebujem ist aspon na chvilu.. kvoli bolestiam nevladzem kocikovat neviem ako dlho ale tak tu pol hod zvladnem na vzduchu
@vittekovaveva no jak pisem..na stranke socialnej poistovne najdes ze nakupit si ist mozes a aj za akych podmienok aj ked nemas vychadzky. To ze pojdes na prechadzku s dietatom a pride ti kontrola tak to uz bude smola..
@vittekovaveva keď idete na nákup, tak súčasne má dieťatko aj vychádzku
@evita2222 tak chodenie po obchodoch nepovazujem za vychadzku pre dieta
@vittekovaveva akzijes sama. bez partnera ci rodicov tak si uloz vzdy z lekarne ci z potravin ucet a keby prisla kontrola tak ho predlozis. vychadzky ti nastavi dr. cca po 14tich dnoch.
@juliet86 dakujem 🙂
@vittekovaveva nemyslela som, že iba nákup, ale popritom menšiu prechádzku. Aspoň dovtedy pokiaľ Vám nedajú vychádzky
@vittekovaveva Plati to, co ti pisu s tym, ze mozes ist na nevyhnutny nakup do obchodu alebo lekarne, uschovat si blocek, aby si to v pripade kontroly vedela preukazat - ale len v tom pripade ak si OSAMELA, teda nemas nikoho ineho s kym by si zila v spolocnej domacnosti, pribuznych, partnera a pod., ktori by ti mohli pomoct s nakupmi.
@katkatonkova ako viete ze to teraz nikto nekontroluje bolo to dakde písané? Dakujem 😊
@nika82 a ked nemam vychadzky a potrebujem ist k lekarovi?
@vittekovaveva vtedy mas predasa zaznam u lekara....
@katren ano mam Ale napr mam odporucenie od ortopeda a vypisala ma vseobecna.. a keby pride kontrola a som u ortopeda tak im stavi predlozit ze som tam bola?
@vittekovaveva môžeš len nech ti potvrdí priepustku
Lekár ti to píše do pnky, čiže v tvojom prípade treba volať praktickej, nech ti napíše vychádzky...
@nika82 cize orazeny klasicky priepustkovy papierik
@katkatonkova tak zle vieš. samozrejme, že chodia.
@vittekovaveva ani
@dadus841 bolo to hneď od začiatku...že nebudú ľudí kontrolovať..lebo bude veľa PN jak je Korona....
@katkatonkova v telke hovorili ze PN na koronu nebudu davat ze to odmietaju lebo to c hcelo vela ludi zneuzit
@vittekovaveva pokiaľ viem tak teraz to nikto nekontroluje....takže kľudne by som isla....