Ako sa vypočíta počet dní dovolenky počas rodičovskej?

jabambi
15. jan 2013

ahojte baby viete mi poradit?pracujem uz 11 rokov nepretrzite v jednej spolocnosti pred materskou som si vycerpala dovolenku v praci ktora mi prisluchalaza dany rok.na matersku som odchadzala v juni 2007 a teraz mi rodicovska dovolenka konci v juli 2013.chcem sa opytat za obdobie od juna 2007 do jula 2013 mam narok na nejaku dovolenku? lebo vcera mi volali z prace ze mi tam vznikol narok na 18 dni a mne sa to zda akosi malo.nemalo by to byt 20 dni za kazdy rok?alebo ak je clovek na rodicovskej dovolenke tak nema narok na dovolenku? podla coho sa to vypocitava?dakujem Janka

gubcikova
15. jan 2013

nie počas rodičovskej je skrátený nárok na dovolenku a tuším som niekde čítala že 4dni na rok

turistka
15. jan 2013

dovolenka sa ti pocita iba za matersku dovolenku a nie za rodicovsku, takze asi to bude spravne

zuzana909
15. jan 2013

pravdepodobne to bude správne, nárok na dovolenku vzniká len počas materskej dovolenky, ak si bola na materskej 1/2 roka a na rodičovskej 1/2 roka tak za prvý pol rok si dovolenku dostala a za druhý pol rok sa ti dovolenka krátila.
ak by si mala presné dátumy nástupu na MD a nástupu na RD tak sa to dá prepočítať.
ak si bola celý rok na rodičovskej dovolenke tak nemáš nárok na žiadnu dovolenku !!!!!

tetasofia
29. jan 2013

Ahojte, ja som bola celý rok 2011 na rodičovskej dovolenke, no zároveň som si počas nej čerpala riadnu dovolenku, a to 40 dní. Vznikol mi nárok na dovolenku za rok 2011? Prosím o radu. Ďakujem

vinifred
29. jan 2013

..ako tak pozerám,keď nastúpim teraz v júni do práce,to bude galimatiáš.. 😖