Ahojte koceny, do konca aprila som v praci, potom davam vypoved s tym, ze budem s malou doma kedze sme sa prestahovali a malu mi zobrali az od septembra. Kam a co musim ist vybavit aby som bola od maja vedena ako na neplatenej rodicovskej dovolenke?
musite ist na ten isty urad, ako ste si vybavovali rodicovku platenu a poziadat o zmenu. a potom to ist nahlasit aj do zdravotnej poistovne.
Dcérka keď mi dovŕšila 3 roky, na ďalší deň som išla do soc.poisťovne a do zdravotnej. Okrem môjho OP, som mala so sebou prefotené rod.listy dcérky a papier z ÚPSVAR, ktorý som dostala,keď mi schválili rodičovský príspevok. V zdravotnej mi dali papier,že som na predĺž. RD. Sociálna poisťovňa platí za mna dôchodkové poistenie a zdravotná zase zdravot.poistenie. Je to do 6.rokov dieťaťa. Ak by som sa zamestnala, tak to musím do 3 dní nahlásiť, do soc. a do zdravot. poisťovne a ukončia mi predĺženú RD. Podmienkou na predĺženú RD je, že matka nebude pracovať a dieťa môže dať do škôlky na max. len na 4 hod. Nie na viac hodín, lebo zdravotné by si matka musela sama platiť. Keď dieťa zoberú do škôlky, nemusíte to hlásiť do zdravotnej poisťovne ani im nemusíte nosiť doklad o tom, lebo oni budú vedieť zo škôlky, že vaše dieťa tam chodí a na koľko hodín. Ja som bola na predĺženej neplatenej RD.
Nahlasit to do zdravotnej poistovne.