Ako sa vybavuje neplatená rodičovská dovolenka?

maatuulka
9. apr 2013

Ahojte koceny, do konca aprila som v praci, potom davam vypoved s tym, ze budem s malou doma kedze sme sa prestahovali a malu mi zobrali az od septembra. Kam a co musim ist vybavit aby som bola od maja vedena ako na neplatenej rodicovskej dovolenke?

gretka2
9. apr 2013

Nahlasit to do zdravotnej poistovne.

stanislavao
9. apr 2013

musite ist na ten isty urad, ako ste si vybavovali rodicovku platenu a poziadat o zmenu. a potom to ist nahlasit aj do zdravotnej poistovne.

sandrika1986
9. apr 2013

Dcérka keď mi dovŕšila 3 roky, na ďalší deň som išla do soc.poisťovne a do zdravotnej. Okrem môjho OP, som mala so sebou prefotené rod.listy dcérky a papier z ÚPSVAR, ktorý som dostala,keď mi schválili rodičovský príspevok. V zdravotnej mi dali papier,že som na predĺž. RD. Sociálna poisťovňa platí za mna dôchodkové poistenie a zdravotná zase zdravot.poistenie. Je to do 6.rokov dieťaťa. Ak by som sa zamestnala, tak to musím do 3 dní nahlásiť, do soc. a do zdravot. poisťovne a ukončia mi predĺženú RD. Podmienkou na predĺženú RD je, že matka nebude pracovať a dieťa môže dať do škôlky na max. len na 4 hod. Nie na viac hodín, lebo zdravotné by si matka musela sama platiť. Keď dieťa zoberú do škôlky, nemusíte to hlásiť do zdravotnej poisťovne ani im nemusíte nosiť doklad o tom, lebo oni budú vedieť zo škôlky, že vaše dieťa tam chodí a na koľko hodín. Ja som bola na predĺženej neplatenej RD.