Ahojte, chcem sa vás spýtať, že ako sa postupuje pri udaní partnera, ak neplatí na malú. Ďakujem.
@pribinak zle som napísala otázku, neplatí mi na malú a neviem kde mám spraviť prvý krok, mám ísť na úrad práce ho nahlásiť, že mi neplatí na malú. Malá mala 4 mes. A nič som od neho nedostala. Potrebujem, aby mu určili výšku výživného a neviem kde sa to vybavuje.
Jaaaj, tak to si v inej situacii
Ma ho dieta zapísaného sko otca v rodnom liste?
Ak nie, chod na urad a nech ti pomozu napisat navrh na urcenie otcovstva
Ak ano, tak opäť chod na urad a nech ti pomozu napisat navrh na vyzivne, zverenie a styk
Inak dost návrhov / vzorov je aj na internete
Az ked mas sudom určené vyzivne a otec si neplní vyživovaciu povinnosť, az potom mozes riesit trestne oznámenie
Ked ti na urade napisu navrh na urcenie otcovstva, alebo navrh na vyzivne, alebo di to napíšeš sama, zanesie zo na sud podla trvalého pobytu dietata.
Nepotrebujes ani kolok, tieto veci su bezplatne
@pribinak áno je zapísaný ako otec dieťaťa. A potom to mám ísť podať? Lebo keď som si bola vybavovať dávky na malú, tak mi vravela pani čo ma má na starosti, že sa to hlási na UPSVaR. Tak preto sa pýtam, skôr mi viete tu poradiť, ako keď mám obehať, úrad, súd a neviem čo všetko.
Podať na súd návrh na určenie výživného.
Normalne chod na urad prace, tam ti pomozu spísať navrh na vyzivne a ten si zanesie do podateľne na sud
Nic tazke
@pribinak ďakujem, už chápem. A koľko to asi trvá, kým sa to všetko vybaví?
Ano, niekedy aj vyše roka kym uvidis prve peniaze
Nezabudni do navrhu u vies t...ze ziadas od podania navrhu...bo niekedy sa to vlecie...
Mozes podať aj neodkladne opatrenie do riadneho rozhodnutia súdu, najme ak "otecko" robí problemy.
Vo veci deti sa neplatia na sude poplatky
Babule, a mne poradíte? Na deti mám priznané výživné a na základe súdneho rozhodnutia z januára 2019 mi mal doplatit zvýšené vyzivne 640€ do mesiaca, čiže do februára 2019. Normálne mi vyzivne platí každý mesiac, iba ten doplatok do dnešného dňa nemám. Aký je postup vymáhania? On je momentálne zasa nezamestnaný... Veľmi pekne dakujem
Prídeš na policiu s papiermi zo súdu, tvoj občiansky, niekedy pýtajú aj rod.list dietata a povies, ze chces dat trestne za neplnenie si vyživovacej povinnosti
V súčasnosti su to 3 mesiace ako podmienka trestného