Ahojte baby, poradte mi prosim. Vidím, že niektore sa dost vyznate, tak by som poprosila aj ja o radu. Od januára minulého roku som na MD, teraz RD. V októbri čakáme druhe babo, no zaroven mi v októbri konci prác zmluva. Mám ešte nejakú nevycerpanu dovolenku, no moje miesot je obsadene, takze sa vlastne ani nemam kam vratit. Ako sa mi bude pocitat materska? Budem mat materskú nižšiu, ked som bola na RD? Bude sa mi materské počítať z RD ? To by bolo strašne....
bude sa ti rátať.ked to vezmem v oktobri už máš pôrod takže v auguste ideš na MD.takže vtedy budeš ešte stále zamestnaná.
Materskú budeš mať približne takú istú ako keď si bola na MD s prvým - bude sa Ti opäť rátať z odrobených dní... Proste budeš mať to isté... plus ešte nejaké tie percentá čo pridali, tuším teraz je to 60percent, predtým to bol 55... A rodinné prídavky dvojnásobne.
A v žiadnom prípade sa neráta materská z rodičovského - aj keby Ti to na dni náhodou nevyšlo - ale isto výde, tak by si mala tých 190,10 - pod ne sa klesnúť nedá. Materská nemôže byť nižžšia ako rodičák.
Ale neboj, v čase prepustenia z práce už budeš znova na materskej, keď tak dá sa to riešiť i marodkou - do pôrodu.. 😉
aby si mohla dostavat matersku, musi byt za teba platene 270 dni pred dnom porodu nemocenske poistenie... a tym, ze si bola na materskej a nasledne rodicovskej dovolenke, podmienku 270 dni nesplnas... jedine, ze si si to platila dobrovolne... ak nie, budes dostavat len 190 eur plus rodinne pridavky na 2 deti...
@mirka_nagy opytaj sa v teme na ktoru ti dala link zuziq8
@mirka_nagy skus poprosit o radu priamo @gapa , ona sa v tomto vyzna 😉 alebo v tejto skupine: https://www.modrykonik.sk/forum/rodicovska-dovolenka/materska-rodicovska-opat-materska-2/