Vedel by mi prosim niekto poradit,ako sa vyratava materska,ak som po prvej materskej cerpala 20 dni dovolenky,potom som nastupila na rodicovsku.aktualne som opat tehotna,termin porodu vychadza pred dovrsenim 3 rokov starsej dcerky.viem ze narok na retazovu matersku nemam kvoli cerpaniu dovolenky,neviem vsak ci a z coho sa bude ratat dalsia materska.dakujem za rady.
@zalka prva materska trvala do 1.10.2019,potom som vycerpala 20 dni dovolenky a nasledne isla na rodicovsku,ta trva doteraz.termin porodu vychadza zatial na 15.1.2022 .dcerka dovrsi 3 roky 1.4.2022
@simona92101 hm.. prosím prečítaj si ešte raz moju otázku, odpovedala si na všetko iné len na to čo sa pýtam tak nie ...
🙂
@zalka akurat mi napadlo, ze kamoska ma vlastne aktualne podobny pripad datumovo...a SP oslovila zamestnavatela nech zada prijem za mesiac v ktorom nastupuje na MD (aj ked zakonom pokial viem sa materske ma ratat za kalendarny rok predosly roku v ktorom nastupuje zena na MD, ale zrejme takto ked predosly rok je RD tak pytaju len ten jeden mesiac aktualneho roku, ze aky je prijem)
@leeshka dakujem za info
@simona92101 nie je za co a odporucam predom kontaktovat mzdarku a dohodnut sa co zada, lebo niektore zadavaju len to co je na zmluve, pritom mozu zaratat aj predpokladane odmeny, zvysenie platu v priebehu casu a pod.
tak aby zbytocne neuskodila🙂
@leeshka ano budem ju kontaktovat.prvu matersku som mala vysoku, nedoslo mi ze cerpanim dovolenky medzi materskou a rodicakom si to pokazim🤦♀️ dakujem este raz
@simona92101 ano chapem, tiez sa mi to stalo, ze som cerpala a nevedela ze to rusi retazovy porod a ze to moze uskodit, ale takto obrok by ta dovolenka nemala byt brana v uvahu🙂
@simona92101 zdravim, ako vam to nakoniec dopadlo? Riesim podobny pripad.
@samantha146 zdravim,o dietatko sme zial v septembri prisli.. Narok na retazovu som nemala,ale materska sa mala ratat zo zakladneho platu.
@simona92101 to ma velmi mrzi. Tiez som si tym uz raz presla, drzte sa. Dakujem za odpoved.
@simona92101 kedy máš nástup na MD,
kedy si čerpala dovolenku ,
dátumy sú podstatné