Ak je nástup na materskú na konci decembra 2024, tak automaticky sa ráta výška materskej z príjmu za rok 2023? Alebo potom v roku 2025 sa už berie do úvahy príjem v roku 2024? Dokonca mi to nevedeli povedať ani v sociálnej poisťovni....
Som rovnakeho nazoru ako @sisa_s
Ak si pracovala v tom istom zamestnaní kde si teraz aj 1.1.2023 tak sa ti MD vyráta z roku 2023. Ak si menila zamestnanie alebo ti začalo zamestnanie po 1.1.2023 tak sa MD vyráta trošku ináč, dôležitý je začiatok pracovného pomeru v tomto prípade.
Nebude sa uz prepocitavat. Co Ti vyrataju v Dec 2024 budes poberat az do konca. Na to z coho sa Ti bude ratat si uviedla malo info.
Ďakujem baby. Škoda veru, spraví mi to rozdiel v príjme takmer 300€ mesačne, no budem musieť rodiť predčasne sekciou, tak sa informujem... Dúfala som, že možno je nejaká iná možnosť, aby som si až tak nepohoršila, ale robím u toho istého zamestnávateľa už 5rokov
A kedy rodis? 🙂
Vypocitaju ti to k datumu nastupu, cize zacinas matersku 2024, rata sa 2023 (ak mas 270d poistenia), poberanie na prelome rokov ti nezmeni vypocet