Ahojte baby. Chcem vas poprosit o radu kedze sa z toho neviem vysomarit 🙂
Snazime sa o babo, cize na matersku by som mala nastupi bud rok 2017. To znamena ze materska sa mi bude ratat z roku 2016 ano ? V roku 2016 som bola I.-V. nezamestnana a od VI. zamestnana s hrubym prijmom cca 700€. Prac.pomer samozrejme srale trva a aj bude. Prosim vas ako sa mi bude ratat materska ked som bola pol roka bez prace a pol s pracou? Dakujem baby za pomoc.
od nastupu do posledneho dna mesiaca pred nastupom na md. Takze ak bude nastup napriklad v maji, tak do 30.4.
270 dni budem splnat, to sim si studovala kolko treba mat odrobene , islo mi skor o to z coho sa mi bude ratat... ci len z tych 7mich mesiacov z roku 2016 ak pojdem na matersku dajme tomu jul 2017 alebo aj z odrobenych mesiacov roku 2017 ...
Majusqa77 dakujem za odpoved. Preto som bola zmetena lebo viac krat sim videla pisane ze ked rodis 2017 materska je priemer z roku 2016. A tam som mala 5mes. bez prace a 7budu odrobene.
musis byt najmenrj 270 dni nemocensky poistena v poslednych dvoch rokoch pred porodom... pozri si to na webe socialnej poistovne, je to tam krasne rozpisane