Ako riešiť medzeru po ukončení rodičovskej na prvé dieťa pokým sa narodí druhé dieťa?

ci
3. sep 2021

Žienky potrebovala by som radu. Som na RD do 26 februára. Snažíme sa o ďalšie bábo a keby to náhodu vyšlo,ako riešiť tu medzeru po ukončení RD na prvé dieťa a než sa narodí druhé? Som zamestnaná na TPP ale do práce by som asi tehotná nešla. Dá sa ísť na PN? A ďalšia otázka Keby šla PN,dá sa poberať materská či to už nemám nárok?

fifina75
3. sep 2021

@ci ak máš lekára ktorý ti dá v pohode PN tak myslím že nieje problém, o poberaní materskej na druhé bábo už neviem ako to funguje či sú nejaké podmienky..

evkao
4. sep 2021

@ci ano, da sa ist na PN, a matersku dostanes, kedze si stale NP, a zamestnana - ja som mala tiez takuto medzeru, do prace som sa vratila presne po ukonceni 1.trimestra, takze som este 4 a pol mesiaca pracovala, a tuto pracovnu "pauzu" medzi rodicovskou a materskou som si naozaj uzila 😁

ci
autor
4. sep 2021

@evkao aha takže keby sa náhodou zadarilo išla by som na PN a nie práce,mala by som nárok na materskú? Dobre rozumiem? 😁

evkao
4. sep 2021

@ci ano, jasne, stale si zamestnana

ci
autor
4. sep 2021

@evkao aha tak lebo som počula že by som musela nastúpiť do práce aby som mohla zase potom poberať materskú keď to není reťazovy pôrod.

evkao
4. sep 2021

@ci ved do prace nastupis, len budes na PN - teda aspon myslim 😀