ahoj potrebujem poradiť, ide v podstate o brata, vyženil syna má 16 začal chodiť na strednú, popri tom na hudobnú, druhú majú spoločnú dcéru. chcú požiadať o vyššie výživné teraz majú 800,- ako majú postupovať, dá sa aj cez sociálku? môžu si určiť, že chcú napr. 4000,- aby platil, uviesť cestovné do školy, futbal, strednú školu, hudobnú školu - gitara, internet, kúpili synovi na splátky PC
dcéra je tiež školopovinná, majú hypotéku,
dakujem
Tk pre istotu aj sem. Cez socialku sa neda, ti s tym nemaju nic spolocne.
Na prislusny sud k trvalemu pobytu syna treba podat Ziadost o zvysenie vyzivneho, uviest kto je navrhovatel, kto odporca, kolko je vyzivne aktualne a kolko pozadujete. Vseobecne plati, ze cim viac dokazov, tym lepsie, takze je dobre spisat mesacne vydavky na syna, podlozit ich blokmi a dokladmi a uviest to ako dovod pre zvysenie vyzivneho.
alexandra: všimla som si, že tu radíš mnohým dievčatám ohľadne výživného, ty si právnička?
ivanka.anjelik • Včera o 10:29
Ahojte...som zúfala, s manželom nežijeme spolu už viac ako štyri roky a prispieva mi na synčeka len 34 eur, teraz chodí do 2.ročníka základnej školy a neviem ako mám zoštylizovať tlačivo ak ho chcem podať na súd. Vobec neviem ako ďalej...ja pracujem s mesačným zárobkom 320 eur. Bývam v podnájme so svojou maminou a je to dosť ťažké. Viem mi niekto poradiť??? Ivanka
kubaka • 2d • Včera o 10:33
ivanko - zkus to napsat spíš do paragrafů, tam chodí právničky.
diddi • 2d • Včera o 10:33
ahoj,napis do temy "paragrafy"...ale zmen nazov svojej temy- tak aby vystihovala tvoj problem
sasulec • 1d • Včera o 11:14
ivi alebo zajdi na urad socialnych veci a rodiny,mna poslali tam,sme to spisali,aj mi ,potrebujes skopirovali,oni vedia kolko tlaciv potrebujes... a vysvetlia ti vsetko 😉
leusina • 1d • Dnes o 11:15
Ahoj ivy.ja som mala teraz sud.napisala som si navrh.vyzeral asi takto.nadpis-uprava rodicovskych prav dietata.musis tam dat,ze si v podnajme,ze jednoducho nemas peniaze nevychadzas,popravde napis kolko zarabas aj za najom.co zarobi tvoja mamina to sud nezaujima.ziadaj zvysenie alimentov s ucinnostou odo dna podania navrhu.to ti bude musiet dat platbu spetne.ja som ziadala na maleho 100euro a to mi v pohode schvalili.aj to povedala sudkyna,ze je to pre dieta malo.
Ahojte
poradte prosím, podala som na súd žiadosť o výživné napísala som tam sumu 66 €, to bolo hneď po narodení malého a ešte som nemala predstavu aké sú náklady, no a pani na sociálke čo mi pomáhala spísať žiadosť mi povedala že aj tak chcem veľa, čo mi prišlo divné, veď čo je dnes 66 €. Zatiaľ nám ešte neprebehlo pojednávanie ohľadne výšky výživného / malý má teraz 9 mesiacov/ takže som mala čas zistiť že táto suma je akurát tak na plienky a pár drobností. Otázka znie? Môžem ešte teraz požiadať o vyššie výživné, alebo musím počkať kým prejde pojednávanie k pôvodnej žiadosti?
môžeš skúsiť dať doplnenie návrhu, resp. návrh na zmenu petitu, ale uveď tam tú sp.zn., aby to nezapísali ako nový návrh, ale dali k tomu starému 😉
dík sonya
pastorovci
jestli je to v ČR - tak se podává žádost o zvýšení výživného na soud - a to podle mě bude vypočítané z příjmů toho, kdo má vyživné platit - uvést výdaje související se synovou školou atd...to samozřejmě ano, ale rozhodující bude ten příjem ze kterého se výživné vypočítá.....