Prosím poraďte mi, od 15.12 idem oficiálne na MD. Doteraz som mala dovolenku v práci. Začiatkom decembra som zaniesla zamestnávateľovi Žiadosť o materské, ktorú mi vydala doktorka a zamestnávateľ mi to mal poslať na sociálku a odhlásiť ma zo zdravotnej. Aspoň tak mi v práci povedali, že nemusím nikde chodiť. Teraz by som sa Vás chcela spýtať, má mi ešte prísť nejaký papier zo sociálky domov na adresu o uznaní materskej dávky, o jej výške a tak? A kedy mi má prísť, pred termínom začiatku mojej MD alebo potom? Ďakujem za odpoveď.
Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.
Tu sú linky na vyššie spomenuté články:
ahoj, ak ti papier poslal zamestnavatel, tak by to malo byt ok. zo socialky ti pride rozhodnutie o priznani materskeho. ale ak mas nejake pochybnosti, tak si kludne na socialku zavolaj a spytaj sa ci maju vsetky nutne podklady. a zaroven sa mozes opytat aj na to, co budu potrebovat od teba ked sa ti narodi babo. 😉