Je tu niekto kto mi vie poradiť ako mám postupovať ak chcem dostávať rodičovský príspevok v Českej republike. Manžel dostal pracovnú ponuku v ČR a ja budem na rodičovskej. Všetci sa sťahujeme do ČR. Teraz dostávam rodičovskú tu na Slovensku. Poradíte mi kto s tým má skúsenosti, kde sa treba hlásiť, aké doklady nám treba. atď. Ďakujem všetkým za pomoc
Ahoj, pozri si tu http://portal.mpsv.cz/soc/ssp/obcane/rodicovsky... alebo si skús zavolať priamo na úrad práce, pod ktorý budeš podľa bydliska patriť
podla nového zákona platného od 1.10.2012 musí žiadatel aj dieťa splňať podmienku trvalého pobytu v čechách takže si nemyslím že budeš mať naňho národ v ČR ak sa tam ešte len chystáte sťahovať
ahoj nebudeš mat narok musíš tu mat platené poistenie a hlavne trvalý pobyt ..U nás to fungovalo tak že kým som si vybavila trvalý pobyt tak mal rodičovák na seba manžel ale on je čech a má trvalý pobyt...ja by som ho nechala asi posielat zo slovenska.. ak sa rozhodnete na trvalo žit v čechách tak to riešte ..Ináč upozornujem ak budeš mat v čechách trvalý pobyt nemáš narok na porodné zo slovenska.. ak budeš mat v čechách len prechodný maš narok..Trvalý pobyt a prechodný sa vybavuje na cuzineckej policii..
no tak to neviem, ci budes mat narok. oni maju iny system... vsak si nechaj normalne slovensky rodicak, nech ti chodi na SK ucet a kartou mozes platit aj vyberat v zahranici