Ahojte maminy, v prvom rade vám želám všetko naj do nového roka ❤️
nájde sa tu nejaká mamina , ktorá musela riešiť pomocou polície a súdu vymáhanie doplatku rodinných prídavkov zo zahraničia od ex ? Nejaké kroky mám premyslené, ak by bolo treba to tak riešiť,ale tak nie je nad to vedieť ako sa to dá urýchliť a spraviť správne kroky. V našom prípade ide o to, že 11 rokov sa snažím tento doplatok vybaviť. Sú tam aj trestné konania jedno ukončené a druhé stále otvorené… Otec detí každú moju snahu zmaril a úmyselne nepodpísal tlacivo ktoré bolo treba vyplniť aby deti peniaze dostali. Preklady dokumentov som si vybavila a platila sama a pomáhala mi pani z UPSVaR. Vždy to bolo márne. Všade som čítala a počúvala čo by ex pre deti spravil keby mohol a neviem aké ,,rozprávky “ a realita úplne niekde inde a to aj napriek tomu že obe deti sú ŤZP . O tom ako by celé roky tieto peniaze deťom pomohli asi ani písať nemusím. Tento rok v lete som úplnou náhodou videla, že ex má tretie dieťa. Dala som si preveriť, či na moje deti neberie prídavky zo zahraničia a tam sa ukázalo, že síce na moje deti nič nepoberá, ale svojmu tretiemu dieťaťu prídavky zo štátu, kde pracuje vybavil. Otec roka zabudol že nemá 1 ale 3 deti. Je dosť možné že jeho žena ani nevie že má 2 deti okrem ich spoločného.Vďaka tomu sa nám teda pani z UPSVaR podarilo vybaviť na moje 2 deti. S ex je komunikácia hrozná. Na to, aby mi odpísal som musela kontaktovať kuratelu 🤦♀️ omiela že on má na celú situáciu iný názor, vtipný. Ešte si privlastnil že to jeho zásluhou deti dostanú peniaze 😂😂😂🤦♀️ Peniaze mu vyplatia v decembri ak to už nespravili . Nepotvrdil mi však že keď mu prídu aj ich pošle na účet detí.Dala som si to preveriť lebo jemu neverím už v ničom. A keďže je s ním komunikácia aká je počítam aj s verziou,že peniaze mne ako matke,ktorej sú deti zverené a zabezpečuje 24/7 starostlivosť ( kontakt má len cez skype ale viac ako 5 rokov to nevyužíva len im telefonuje )nebude chcieť poslať a budem to musieť žiaľ riešiť. Zákon však hovorí jasne že rodinné prídavky patria rodičovi zabezpečujúcemu starostlivosť o deti. Budem veľmi vďačná za každú skúsenosť❤️
Nikto?