Ahojte maminky a zienky, Prosim vas, ako to je s oznamenim zamestnavatelovi, ze nastupujem na rodicovsku dovolenku po materskej dovolenke? ako to ma vyzerat ? kedy sa to presne robi? ja som nastupila na matersku 31 augusta. Neviem kedy tak mam urobit. a mam nieco oznamovat aj zdravotnej positovni ci inemu spravnemu organu? Dakujem za rady a pomoc 🙂 pekny den
ja som to napisala ako ziadost o rodicovsku dovolenku od-do a podpis,.....zatial len na rok a teraz budem pisat zas na rok,....pise sa to este pocas materskej-tyzden-dva pred ukoncenim,...
potom je potrebne ist na UPSVAR a tam vypisat ziadost+rodny list+potvrdenie o poberani materskej od-do,...
od 31.augusta do 28.2.2014,cize predtym asi tyzden poslat ziadost
Žiadosť o čerpanie rodičovskej dovolenky
Dňa 00.00.2012 som v súvislosti s narodením môjho syna/dcery, nastúpila na materskú dovolenku, v dĺžke trvania 34 týždňov. Materská dovolenka končí 00.00.2013.
Týmto si Vás v zmysle § 166 odsek 2 Zákonníka práce v znení neskorších predpisov, dovoľujem požiadať o čerpanie rodičovskej dovolenky, a to až do troch rokov veku môjho dieťaťa.
treba to poslať najneskôr mesiac pred ukončením MD
ja som len zatelefonovala,ze nastupujem,odsuhlasil,tak som isla do socialnej poistovne nahlasit to,tam sa ma spytali či o tom zamestnavatel vie a bolo-bez akejkolvek ziadosti.preco by som sa mala zamestnavatela doprosovat o matersku dovolenku,mam na to narok,
@inuska84 ja to akurat tiez riesim.najlepsie je mesiac dopredu oznamit zamestnavatelovi nastup na rod.dov.j to pisala ako klasicku ziadost hore adresa tvoja do prava adresa firmy a potom vec: ziadost o rod.dov a tak pises od kedy si na materskej do kedy a kedy nastupujes na rod.dov.a podpis. mne firma poslalal list ked som isla na matersku ze kedy mi zacina tak z toho som to vypisala.a potom hned ako ti skonci materska treba ist na soc poistovnu pre potvrdenie o poberani materskej a potom na upsvar pre papiere k tomu rodny list pref.obc preukaz a to ti tam vlastne uz vsetko povedia.
To sa má oznamovať? no do kelu, ja som na rodičáku už 4 mesiace a zamestnávateľovi som žiadnu žiadosť nepísala....
To som aní ja nevedela, mne už RD bude končiť a žiadny problém som nemala
to by aj mna zaujimalo, tak piste 🙂