Ako navýšiť výšku materskej

dena133
27. aug 2018

Ahojte baby, s partnerom cakame prve dietatko. Momentalne som zamestnana ako casnicka na TPP avsak na papieri s minimalnou mzdou, matersku by som mala teda taktiez minimalnu. Poistena som viac nez 270 dni teda narok na poberanie splnam. Chceli by sme ju vsak navysit, zamestnanim sa u ineho zamestnavatela na TPP, byt poistena u neho minimalne 90 dni a zaroven dat vypoved u mojho terajsieho zamestnavatela. Mojou otazkou je, ci mozem este pracovat popri TPP u noveho zamestnavatela aj na dohodu u mojho terajsieho zamestnavatela tak aby sa mi ratala materska iba od noveho zamestnavatela?

Dakujem za pripadnu pomoc.

carrot_apple
28. aug 2018

@dena133 ja som mala napríklad napísané v zmluve , že nemôžem vykonávať tú istú prácu u iného z-eľa,ale iný druh práce áno

sasesoe
28. aug 2018

@dena133 nie, v tom pripade by si nemala ukoncene stare NP a ratala by sa ti MD iba z neho. Daj si do you tube Mihal, materska

dena133
autor
28. aug 2018

@carrot_apple dakujem, to v podstate ano, ale moj sucasny zamestnavatel mi neda vyssiu zmluvu, preto chcem byt "zamestnana" na TPP u znameho s vyssou mzdou a mojho zamestnavatela by som chcela byt ma dohodu aby som neprisla o celu mzdu, u znameho by som mala vyssi plat len na papieri, samozrejme vysku odvodov by som kryla ja

dena133
autor
28. aug 2018

@sasesoe ja by som ho v podstate ukoncila moje terajsie zamestnanie "A" vypovedou, zamestnala by som sa u zamestnavatela "B" na TPP a u zamestnavatela "A" by som cca o 2-3 dni uzavrela len dohodu, z toho by mi vychadzalo ze som tam ukoncila NP. Pride mi to ako obdobny pripad ked kvoli zvyseniu materskej ukoncis u toho isteho zamestnavatela zmluvu a nasledne ta zamestna na inej pozicii s vyssou mzdou

sasesoe
28. aug 2018

@dena133 len u zamestnavatela B by malo ist o realnu pracu, kt moze SP skontrolovat. Napr dochadzku, ak bude v zmluve. Moze Ti platit 2litre za prekladanie pohara z jednej strany stola na druhu- ale ten pohar "musis" aj prekladat, nie len mat napisane, ze budes a robit inde casnicku. Alebo si poriadne zvazte co date do tej novej zmluvy, popis cinnosti, cas a miesto vykonu prace a pod.

dena133
autor
28. aug 2018

@sasesoe no jednalo by sa u zamestnavatela B o poziciu asistentky konatela firmy, na tu dohodu by som samozrejme nerobila pracovny fond 160 hod./ mes., mozno 40-60 max. to by som robila realne len vikendy.

majusqa77
28. aug 2018

@sasesoe a to ako skontroluju, ci sa praca realne vykonava?

sasesoe
28. aug 2018

@majusqa77 pridu na kontrolu

majusqa77
28. aug 2018

@sasesoe ked uz bude na md? 🙂

sasesoe
28. aug 2018

@majusqa77 mozu aj skor. Kedykolvek.
Ked si poziada o MD...
Zas je rozdiel "napasovat" sa do podmienok, ale splnit ich, ale robit podvod - len sa tvarit,ze nieco je/bolo, ale realne sa nikdy neudialo...

majusqa77
28. aug 2018

@sasesoe no neviem, ja som ziadost o materske posielala 2 dni pred nastupom 🙂 takze aj keby chceli, aj tak skontrolovat nestihnu prist 🙂

jankalukasova
28. aug 2018

@dena133 na toto by som si dala pozor, prave pre tieto podvody (lebo je to podvod) sa stale mnozia kontroly.
@majusqa77 preco kontrola az na md? Ved tych 90 dni u noveho zamestnavstela musi odrobit pred nastupom na md.

majusqa77
28. aug 2018

@jankalukasova oni kontroluju az ked sa im nieco nezda.. ..a to vznikne kedy? ked sa poziada o vyplatu davky...

sasesoe
28. aug 2018

@majusqa77 no ale stale je to podvod. Ci na to pridu al nie. Ci dokazu al nie. A to uz nie je legalne. Takze pozor na to

jankalukasova
28. aug 2018

@majusqa77 tak zalezi kedy poziada... kedze chce zvysit materske, tak bude chciet mat aj vyplatene na cas predpokladam. Ja som mala narok od polky januara a ziadost isla zaciatkom decembra. Neviem, vseobecne sa mi tieto podvody nepacia. Potom sa ludia cuduju, ze sa stat vo vsetkom zdraha.

evittam
28. aug 2018

@majusqa77 Zas tu mame FBI a CSI dokopy.😁😉 A rozhorčene matky co to nestihli urobiť.

majusqa77
28. aug 2018

@evittam este niekde ta oznacim, tiez sa pobavis 🙂

evittam
28. aug 2018

@sasesoe Ked sa budú odvádzať odvody tak SP je sumafuk ci preklada poháre. To je pre nich podstatne.

jankalukasova
28. aug 2018

@evittam nie sme rozhorcene, aspon ja nie 🙂 a nic take som robit nemusela 🙂 len som si dovolila upozornit na skutocnost, ze sa jedna o podvod.

evittam
28. aug 2018

@jankalukasova Aky podvod,zaplati pekne vysoke odvody,ake niekto nezaplati za cely rok

jankalukasova
28. aug 2018

@evittam ale nebude to realna praca. To je predsa uplne jedno, ci take niekto iny zaplati za rok alebo alebo za akukolvek dobu. Keby to bolo tak v pohode, tak by podla mna ponechali moznost toho samopoistenia, ktore v minulosti fungovalo. Doteraz platila najnizsi odvod a zarabala viac (aj to je podvod) a teraz bum materska, tak podme ju rychlo nahnat.

sasesoe
28. aug 2018

Ale pokojne nech si nahana matersku aku chce, ale bavme sa tu o tom, ako na to legalne. A nie podporovat podvod.

evittam
28. aug 2018

@sasesoe Legalne si zaplatí odvody,to že nebude robiť je problem zamestnavatela a nie SP. Ach zeny, závisť je sviňa

majusqa77
28. aug 2018

@sasesoe keby to nebolo legalne, vramci zakona, tak sa to neda 🙂

sasesoe
28. aug 2018

@evittam
@majusqa77 dievcata, toto nie he zavist, ved som poradila co som vedela. Praveze dobre radim, lebo v nasom state sa ide po malych rybach, takyto dostavaju pokuty al idu sediet a to sa kvoli "par euram" fakt neoplati. Tak pls, nerobte este aj so seba spolupachatelky 😉 nechcem sa s vami natahovat, ved vy ste mudre zienky. Tak si pekne povedzeme ze co je este ok, legalne a co je uz cez alebo ako to zaopatrit, aby to nebolo cez. Pekny den.

melisssssa
28. aug 2018

@sasesoe a podla teba je legalne,ze pracuje kde ma vyssi plat,ale zamestnavetel jej odvadza odvody len z minimalnej mzdy? Ved si chce len pomoct... a nikde nepise ,ze ide zrovna po maxime..

sasesoe
28. aug 2018

@melisssssa kto chce kam, pomozme mu tam...

dena133
autor
28. aug 2018

No dobre baby, nenatahujte sa, nenapisala som uplne ze to tak bude, ziadala som o radu. Ide o to ze moj zamestnavatel si minuly rok robil co chcel a tak ta zmluva aj plat vyzerali a vtedy by mi ani nenapadlo,ze budeme planovat dieta. Hladala som len moznost a radu, ci je take nieco mozne. A co sa tyka ze stat sa zdraha,ano tomu sa cudujem,pretoze moj priatel pracoval na Slovensku 8 rokov platil take dane ake nezaplati jeden clovek niekedy za cely zivot a z uradu prace ho vyradili pretoze odmietol prijat prac. ponuku na SR pricom uz mal zmluvu v zahranici cakal len na nastup a samozrejme do zdravotky musel naliat peniazky z vlastneho,ale to uz je iny pribeh...dakujem za odpovede a diskusiu.

evittam
28. aug 2018

@sasesoe A to,ze si niekto zaplatí odvody pocas 90dni je podla teba "veľká ryba"?!😂😂😂😂 Tí čo rozkradli milióny su v poriadku?

dibarbora
Autor odpoveď zmazal
Zobraz