Ako na úrad práce?

bashkaka
16. máj 2018

Chcela by som vás poprosiť o radu, možno si tým niekto prešiel.

6.augusta 2018 mi končí RD a mám dve možnosti - nastúpiť do práce s tým, že budem čerpať dovolenku a následne po jej vyčerpaní požiadam o ukončenie pracovného pomeru dohodou, resp. ukončím RD a ihneď požiadam o ukončenie pracovného pomeru s tým, že požiadam o preplatenie dovolenky a budem sa hlásiť na úrade práce.
Návrat do prace nie je reálny, keďže som medzičasom zmenila trvalé bydlisko, a teda som nútená rozvádzať pracovný pomer, nahlásiť sa na úrad práce a začať si hľadať prácu. Otázka znie, čo je pre mňa výhodnejšie, ktorá alternatíva, aby som mala vyplatenú čo najvyššiu dávku v nezamestnanosti.
Zamestnávateľ mi vyjde v ústrety, je to teda na mne rozhodnúť sa a chcela by som to urobiť správne v prospech rodiny.
Ďakujem vopred za cenné rady.

Kasanická

liz_lemon
16. máj 2018

do 6.8. byt na RD, 7.8. cerpat 1 den dovolenky a skoncit PP, zvysok dovolenky si dat preplatit od 8.8. ist na UP, budes mat maximalnu podporu

adriana36
9. júl 2018

@liz_lemon prosim ta a vyde max.vyska podpory ak som po as rd pracovala par mesiacov ako dohodarka? Ovplyvni to podporu? Dakujem

evittam
9. júl 2018

@adriana36 Ak to bola dohoda na pravidelný príjem tak ano. VZ pre podporu je zdanitelny príjem, z ktorého sa odvadzali odvody na PvN za posledné dva roky pred žiadosťou o podporu.

evittam
9. júl 2018

@bashkaka Sprav tak ako pise
@liz_lemon a budes mat max.podporu za predpokladu,ze si za posledné dva roky nemala iny zdanitelny príjem.