Ahojte,
Potrebovala by som poradit ohladne materskej otca. Neviem ci sa to bude dat, ale chcela by som vyuzit, aby mazel poberal materske. Manzel je zamestnany , ale z tohto zamestnania nemoze ist na matersku . Je nejaky sposob akoby mohol ziskat matersku a robit u toho zamestnavatela? Nema problem sa zamestnat v inej firme a z tej firmy poberat materske. Dakujem za rady
@lindusss2016
@danielko1 nemusi robit na cierno, len nesmie robit na tu zmluvu, z ktorej isiel na matersku. Moze robit v tej istej firme na novu pracovnu zmluvu (napr. s udanou inou pracovnou poziciou) a sucasne poberar matersku... je to uplne legalne a vela ludi to tak robi...
@lindusss2016 Presne ako pise
@lumi46 . 😉 Ziadne na cierno. A zbytocne si založila novu diskusiu. Je ich tu uz zopar, staci si ich najst a prečítat.
@lumi46
No ja viem teda tak, ze nemoze pracovat na tpp a poberat matersku.
Moze robit na dohodu alebo zivnost (teda aspon matka, tak predpokladam,.ze to plati aj pri otcoch). Ale ako by mohol niekto normalne.chodit do zamestnania a popritom este brat matersku, to mi teda nejde do hlavy???
Za co potom dostava tu matersku, ked nemoze byt doma s dietatom, kedze pracuje? Nedavno sme uvazovali nad tym,.ze by pri druhom dietati siel aj manzel a zistovali sme, ako je to potom s.dalsim prijmom a vsade som sa docitala len o dohode alebo zivnosti.
@lindusss2016 Tak si sa zle dočítala. MD dostava z odvodov na NP,ktore si poctivo platil.
@lindusss2016 ako sa hovori na Slovensku je to tak, aj mne to pride nelogicke ale zakon mame spraveny tak ze toto dovoluje 🙂
Pozerala som , ale konkretne moj pripad som nenasla. Ja by som potrebovala aby muz chodil stale do prace , na stary pp. A a novy po splneni podmienok bude nan cerpat md. A neviem ci sa to da.
Žienky môj manžel sa chystá za šéfkou a chce sa s ňou dohodnúť že by išiel na MD ale ďalej pracoval na novú zmluvu. Znamená to pre zamestnávateľa výdavky navyše? Jeho šéfka je dosť na peniaze 😕
O
@slniecko87 Nie okrem samozrejme novej mzdy a odvodov do ZP.
Inak vid diskusie:
Otec na materskej
Otec na materskej-zamietnute prípady
@danielko1
Matersku pobera zo socialnej poistovne. Celkom nechapem, ako si to predstavujete. Nemoze byt zsucastne zamestnany a poberat matersku, ved to sa vylucuje. Moze robit max na cierno a to je uz teda na nom, ako si zariadi