Ako mám postupovať ohľadom jaslí?

okrimave
12. feb 2018

Ahojte maminy, viete mi poradit ako mam postupovat ohladne jasliciek...ide o to, ze som prihlasila synceka do jasliciek od septembra 2017, bohuzial som si myslela, ze ked su sukromne su aj lepsie. No uplny opak. Od septembra do teraz tam bol len 35dni a z toho 7 dni len na pol dna. Stale bol chory, lebo riaditelka brala chore deti po znamostiach. Tiez gygiena hroza. Prebalovali deticky na zemi, kde sa oni potom hravali. Tiez na spanie ich neprezliekali do pyzamiek. Strasne smrdel od mocu, kazdy den som mu davala nove oblecenie, ale on mal aj vlasky napachnute. Nakolko ma nejedenkrat riaditelka oklamala, tak som sa rozhodla maleho odhlasit. Dostavala som nanho prispevok zo statu vo vyske 280eur. A ja som urobila chybu, ze som si neskoro vsimla na zmluve s jaslami, ze riaditelka mi mala za stravu peniaze vracat. Dokonca ked bol len 3dni v mesiaci u nich, tak som mala platit len polovicu. No ona zakazdym zobrala plnu sumu. Bola som za nou a nič mi nechce vratit. Da sa to niekde nahlasit? Ved okradala mna a stat na ukor choreho dietata. Dakujem za kazdu radu. Jedna sa o jasle v Ruzomberku. ....este sa na mna hnevala, ze jej nedavam laiky na fb a nepochvalim ju za fotky, ktore tam pridava

svetlana35
12. feb 2018

@okrimave prosim Ta napis mi do IP o ake jasle sa jedna,ja som od maja prihlasila mojho maleho a kludne sa mozes rozpisat ako to tam chodi 🙏

nellita
12. feb 2018

@okrimave v zmluve mas co napisane? Zmluva je asi najdôležitejšia,ak je vseobecna bohuzial nic nespravis,radcej do buducna zmluvu nepodpis kym.si nie ista ze je tam.vsetko aby si ty bola chranena aj dieta,neboj súkromne jasle vzdy vyjdu v ústrety na rozdiel od štátnych

dominika6
12. feb 2018

@okrimave takto to funguje aj v súkromných škôlkách..platíš majland a dieťa je tam 5 dní v mesiaci dokopy aj cestou..
je pravda že za škôlku ti platbu nevrátia,pokial tam chodí dieťa hoci len 1 den v mesiaci..za stravu ti vrátiť musia..

okrimave
autor
12. feb 2018

@svetlana35 ide o Slniecko v Ruzomberku

okrimave
autor
12. feb 2018

@nellita prave v zmluve je uvedene, ze musia vratit poplatok za stravne , jed je dieta chore. A ked je v jasliach len 3dni , tak len polovicu platit. A riaditelka mi nic do dnesneho dna nevratila. Asi to dam ako podnet na pravnika, lebo riaditelka porusila zmluvu.

okrimave
autor
12. feb 2018

@dominika6 ved ja som ziadala hlavne za stravu, xo je vyse 400eur. Uz kaslem na ten poplatok za jasle. Ale ona doslova porusila jej zmluvu, kde ma uvedene, ze stravne ma vratit. A len za to je taka, ze som jej nedavala laiky na fb. Strasne smutne

okrimave
autor
12. feb 2018

@svetlana35 ja som najprv myslela, ze ked su sukromne, tak bude to na urovni. Ale strach a hroza. Ja som aj rada, ze maly tam teda moc casu netravil. Riaditelka sa ti usmieva ako slniecko, no je to len jej hra. Najhorsia je tam hygiena. Deti prebaluju na zemi, na kobercoch, kde sa potom aj hravaju. Tam im ukladajú aj veci na oblecenie, ked sa im chce deti obliecť do pyzamiek. Aktivity tak max. hodinka denne nejake kreslenie, strihanie. Potom si deti robili co chceli. Vzdy ked som prisla tak taky chaos, ze ani nevedeli kde ktore dieta je. Miestnost na obedy ako v nemocnici, mala biela kuchynka, kde ani nevarili, obedy im nosili. A ten smrad...nakolko to je akoby v podlazi, tak uz len pri vstupe smrad od mocu. Mne maly tak smrdel az na hlavicke, ze som nechapala, ako to dokazali. Pokial sa mamka nevtiera a nelajkuje riaditelke fotky na fb, tak je zle. A nehovoriac o tom, ze doniesla som tam tolko plienok, ze by vystacili na 10deti a oni to dokazali minut za mesiac. Skoda, ze som odhlasenie neriesila skor, ale mla som vela toho. Dalej som bola svedkom ako brala chore dieťa svojej znamej. No na grc. Mne bol maly stale doma, co ho taketo deti nakazili. Viem, ze sa tam najde viac mamiek, co su nespokojne, ale boja sa nieco povedat. Ja nemam co stratit, ja sa nepotrebujem riaditelke vtierat, len aby ona bola spokojna. Cize tak nejako to tam chodi. Maju sa tam dobre deti, ktorych rodicia prispeju nad ramec poplatkov.

svetlana35
12. feb 2018

@okrimave vazne? no teda presne tam som svojho prihlasila

svetlana35
12. feb 2018

@okrimave fuha ty kokso to som nevedela, lebo vsak u nas v meste nie je na vyber moc tychto jasli. Opatrovatelku za 230e sa mi nepodarilo zohnat tak som to poriesila takto. a strava je zabezpecena ci treba nosit? dakujem

okrimave
autor
12. feb 2018

@svetlana35 úprimne, tie jasle nie su hodne ani 10euro. Jedlo tam davaju, netreba nosit, len viac zien sa stazovalo, ze su deti hladne a stale smadne, ked odtial idu. Aj mne maly vyhladovany chodil. Ja by som ho tam uz nedala ani zadarmo. A robi tam vychovavatelku jej dcera...cize take rodinkarstvo. Vela mamiciek neni spokojnych , ale ako pises, tu v RK neni moc na vyber toho.

svetlana35
12. feb 2018

@okrimave no ja som ho prihlasila aj do cernovej a od septembra som chcela do slniecka ze bude mat rok a bude to blizsie. Este su statne jasle na rovni tam tlaci mna svokor ze nech maleho dam,ale ja som skor chcela ze sukromne lepsie... A teraz dieta kde ides dat? nechas ho tam ci inde?

okrimave
autor
12. feb 2018

@svetlana35 ja ti ich za mna naozaj neodporucam a viem, ze vela mamiek prihlásilo deti inam. Ja sa prave pojdem spýtať na roven. Tam mi chodila aj dcera a nebol tam ziaden problem. Len ked som chcela dat min.rok maleho, mali plno. Potom su v Malych Tatrach, ze tie su super, este som tam nebola kuknut. Ale stranku som ich citala. A potom su nove na katolickej univerzite a tie si max.chvalia. tak skusim aj tam.

okrimave
autor
12. feb 2018

@svetlana35 tam uz nepojde. Ved dostal tam otrasny zapal oci kvoli hygiene, ze som ho 2tyzdne z toho dostavala. A mam to potvrdene aj doktorky, ze len z jasli to bolo.

svetlana35
12. feb 2018

@okrimave mozes mi dat link na jasle v malych tatrach a pri KU? dakujem, som nevedela ze je tolko jasli

dominika6
12. feb 2018

@okrimave na vrátenie platby máš nárok,treba ísť za ňou a bez tutuli mutili ju upozorniť,že ju zažaluješ a narobíš antireklamu na fb..a vybavuj inú škôlku

okrimave
autor
12. feb 2018
okrimave
autor
12. feb 2018

@dominika6 pojdem tam a poviem, ze nech mi to vrati...len podla mna ona ani nema evidenciu, kedy maly nebol v jasliach. Ja to nastastie mam. Aj od doktorky papierovo aj som vzdy napisala riaditelke kedy nepride. Lebo ked som jej vravela, ze mi ma vratit viac ako 400eur, tak mi povedala, ze nech jej poslem kedy maly nebol u nich.

belllinka
12. feb 2018

@okrimave To kolko si platila mesacne za stravu, ked sa ti od septembra nazbieralo az 400 eur?

okrimave
autor
12. feb 2018

@belllinka 2 eura na den to bolo. A on nebol v jasliach vyse 5mesiacov😣 a je tan este aj poplatok za to , ze nebol vobec jeden cely mesiac v jasliach co je 155eur. Tiez zo zmluvy vychadzam, kde je uvedene, ze pokial nebol v dany mesiac v jasliach, tak sa plati len 125eur. A ona spokojne schmatla 280

belllinka
12. feb 2018

to je nejaké divné. Píšeš, že si dostávala príspevok na jasle 280 eur, pritom jasle stáli na celý mesiac 230 aj so stravu. Ako to, že ti dali až taký vysoký prispevok??? A Ďalšia vec je, že príspevok dávajú IBA na jasle, strava sa do toho obyčajne nezapočítava, čiže to tiež nesedí

mius.brcko
12. feb 2018

Som uplne zhrozena co o tych jasliach pises! Daj podnet na inspekciu, nech ich zavru....My sme mali uplne uzasne jasle, vonalo tam vzdy, maximalna starostlivost, dcerka plakala ked sme isli okolo a nesli sme dnu - milovala to tam! A takto by to malo vyzerat..

okrimave
autor
12. feb 2018

@belllinka nie nie..mna jasle stali 280 so stravou. To vyplatili podla zmluvy, ktoru som im doniesla od riaditelky. Ona to ma formulovane, tak, ze poplatok so stravou je 280eur. A v pripade, ze je dieta chore sa vrati 2eura na den za stravu. Ja som sa neskor dozvedela, ze niektore zeny platili len 230eur. Ona tam ma uplny chaos

okrimave
autor
12. feb 2018

@mius.brcko ja nad tym aj rozmyslam. Len neviem kde ich nahlasit. Mne maly reval ked tam mal ist...a ona to este aj na fb uviedla, ze maly sa tam moc netesi. Ved jasne, ze netesi , ked sa tam hralo len s vyvolenymi detmi a ostatne sa ponevierali len po kutoch. A ten smrad neskutocny. Mna niekolkokrat tak naplo ked som tam prisla. A vybavenie tiez ubohe. Mna ale najviac zarazilo to prebalovanie...ved im hocikedy mohlo aj hovienko na zem vypadnut a pochybujem, ze to dezinfikovali. A potom sa tam deti valali a hrali...hroza

okrimave
autor
12. feb 2018

@belllinka este doplnim...mozno to ma ona dobre premyslene, aby jej davali plnu sumu 280eur, a strava je podla mna menej ako 2eura, cize na tom aj pekne zaraba...ziadnej mame zatial nevratila peniaze...vraj to bude na hracky.

okrimave
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
okrimave
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
okrimave
autor
12. feb 2018

To je ta zmluva...nevie. ci u takto mozem nechat dlho zverejnenu, ale aspon nachvilku necham...a podla toho ak som ja spravne pochopila, ona mala vratit poplatok za stravu a ked maly nebol cely mesiac v jasliach, tak som mala platit len tych 125eur

nellita
12. feb 2018

@okrimave podla tohto iba max 15 dni odlásenýchti vvracia viac nie,t.j ak nebol cely mesiac stravu vracia iba za 15 dni a poplatok 125 eur sa mal platit. Inak mbe dcerka v bA navstevovala jasle a poviem ti toto je zderstvo

okrimave
autor
12. feb 2018

@nellita ved to, to klamanie je otrasne. Ja som platila 280 aj ked nebol vobec v jasliach cely mesiac. Tam som mala platit len 125, a ona brala vsetko. A ta strava to tak bolo , len 2x co bol doma 16dni v mesiaci. Vacsinou bol presne z 21dni co mal byt tam, tak 15doma bol. Dokopy bol len 35dni od septembra. Ale rozkuskovane. Iba december bol len 2dni.

mius.brcko
12. feb 2018

https://www.noviny.sk/slovensko/164780-chaos-ok...

Ohlasila by som to na Urad prace a Urad verejneho zdravotnictva...