Chcela by som sa opýtať ako to je ked, žena chce ísť počas materskej dovolenky a rodičovského príspevku na živnosť a čo treba všetko vybaviť...?
Mna by toto tiez zaujimalo. Ale mne povedala jedna uctovnicka zevraj kedze som na rodicaku a sla by som aj na zivnost tak odvody- socialka a zdravotna bude za mna platit stat kedze som na rodicaku. Tak neviem ako to je. A vlastne socialka sa aj tak prvy rok neplati. Takze ostava tam ta zdravotna. a to neviem ako to presne je
Ahojte,ja som na rodičovskom a mám aj živnosť uz vyše roka,odvody som zatial neplatila ziadne,socialku si budes musiet platit ako nahle sa prestanes plne starat o dieta a svoju zivnost budes vykonavat osobne pocas dna( co ja nerobim,kedze sa plne staram o dieta a nevykonvavam zivnost osobne) a so zdravotkou to neviem ako je,mala by si ju mat prvy rok platenu ale kazdy urad ma v tom bordel,lebo mne teraz prislo vyuctovanie aj za mesiace kedy som zivnost este nemala(nechapem),a prisiel mi nedoplatok cez 200eur (nerozumieim za co kedze 1rok bola zdravotka platena a teraz mam zivnost dokopy 1rok a 3mesiace) a stale som plne na rodicovskom prispevku(co teoreticky by mal za nas platit stat)...ak by ste nahodu zistili ako je to s tou zdravotkou,tak dajte vediet aj mne,bo moja uctovnicka tvrdi to iste,ze ju mam mat paltenu,ale urady chcu peniaze hmm
počas rodičovského môžeš mať živnosť, ale musíš si platiť odvody ... v podstate je to to isté ako keby si išla do roboty, môžeš zarobiť koľko chceš, nemali by ti rodičovský zobrať