chcem sa spytat ako je to s vyplacanim rodicovskeho prispevku po dovrseni pol roku? treba si o to poziadat alebo to automaticky budu posielat len s inou vyskou sumy? a kolko to vychadza? dakujem
Aby ti vyplácali dávku z UPSVaR, tak o ňu musíš požiadať. Ale najprv musíš ísť na sociálnu poisťovňu, kde ti vydajú potvrdenie o poberaní terajšej dávky - materské. Až potom si vyplníš žiadosť na úrade práce o rodičovský príspevok, kde potrebuješ okrem potvrdenia zo soc. poisťovne predložiť aj rodný list dieťaťa (fópiu).
@saska2208 rodicovsky prispevok budes dostavat az po 34. tyzdnoch na MD, takze este mas cas, ale ako pisali baby, musis si dat ziadost na UPSVAR http://www.upsvar-zv.sk/docs/ziadost_o_rodicovs...
a ak si zamestnana, tak musis pisomne poziadat zamestnavatela o uvolnenie na RD
@liz_lemon
@kvietok1979
@martinkatinka a plati to aj vtedy ze musim vyplnit tu ziadost ked som pred tehotenstvom nebola zamestnana? ci to je jedno?
@saska2208 a doteraz si brala matersku, alebo si od zaciatku na rodicovskej, ja som od zaciatku na rodicovskej a musela som dat papier na socialku a oni mi napisali ze nemam narok na matersku a tak beriem rodicovsku od narodenia a vtedy ziadny papier uz nemusis nikam davat a rodicovsku beries az do 3 rokov
no ked sa mala narodila tak sme dali papier na urad prace a od vtedy mi oni vyplacaju. peeto neviem co si mam jiekde o nieco ziadat
@andrejka1974
@saska2208 a koľko poberas akú výšku poberas len tých 190 eur alebo viacej nerátam rodinné pridavky
myslim ze je to tych 190 chodi to manzelovi nna ucet.
@andrejka1974 myslim ze je to tych 190 chodi to manzelovi nna ucet
@saska2208 tak potom už nemusíš nič dokladovat
dakujem za odpovede. 😉
ahojte chem sa opytat som uz na rodicovskej prvy mesiac a neviem ci sa mam ist nahlasit na socialku na dochodkove, neviete ako to je? dakujem
Asi myslíš, že keď skončí materská a potom prechádzaš na rodičák....nie?