Ako je to s PNkou počas rizikového tehotenstva?

kikakr
5. mar 2020

Ahojte dievčatá. Ako je to prosím s pripoistením PN? Ak ste na rizikovom tehu tak dostávate viac ako normalnu PN. Aku poistovnu by ste odporucili? Dakujem

ivkazba
5. mar 2020

Výška PN je rovnaká bez rozdielu diagnózy. A čo sa týka komerčného pripoistenie PN, ak už si na PN, tak toto poistenie už nie je možné dojednať.

deean
5. mar 2020

...a hlavne v podmienkach komercnych poistovni je dovod PN ako tehotenstvo vylucene... aj ked id o rozikove :P a plnenie musi nastat az o 3 m od zalozenia poistky.

zuzzqa
5. mar 2020

@deean nie všade je vylúčené, ja mam v životke aj pripoistenie PN do výšky príjmu v prípade tehotenstva ale tehotenstvo musí nastať najskôr 9 mesiacov po podpísaní zmluvy - Allianz

deean
5. mar 2020

@zuzzqa nehovorim ze v kazdej, ja som skumala len nejake 2... uff a tych 9 mesiacov, no to nevyratas dopredu, ale tak ked sa autorka chce pripoistit, tak cim skor.

zuzzqa
5. mar 2020

@deean no jasne nevyratas, ale ja som si napr nedávala poistenie účelovo ale kvôli vysokej hypo pre 4 rokmi 🙂 napr. Teraz som tehu a nevyužila som to, lebo nebol dôvod na PN (aj keď keby som chcela byť vychcana tak ta sa da). Zároveň treba rátať že takéto pripoistenia nie sú lacné, ja platím životné cez 90€mesacne 😑🤦‍♀️

deean
5. mar 2020

@zuzzqa mne zivotne/urazove plati firma, tam vobec netusim ake mame podmienky :D