Ako je to s materskou pri dvoch pracovných pomeroch?

fercop
16. júl 2019

Dobrý deň,opakujúca sa téma ale moju možnosť som sa nikde nedozvedel.Priatelka má 270 dní splnených a ostáva v zamestnaní aj naďalej(nedáva výpoved)Do druhého zamestnania nastúpi 90 dní pred nástupom na materskú.Bude mať vyššiu materskú?

ukulela
16. júl 2019

@fercop nie som odbornik, ale vychadza mi to, ze bud by z oboch prac musela mat 270 dni NP a materske by potom dostavala z oboch, alebo by ten pracovny pomer s nizsim platom musela ukoncit a v druhom by musela mat 90 dni NP. (riesila som to pred druhou MD, lebo som hladala moznost, ako MD navysit a ostat zamestnana v povodnej praci, neslo to.)

fercop
autor
16. júl 2019

@ukulela ako sa dá splniť podmienka 270 dní v novej práci?

simona232323
16. júl 2019

Musela by byt zamestnana v oboch zamestnaniach naraz min.90 dni pred nastupom , aby jej to ratali z oboch naraz .

fercop
autor
16. júl 2019

@simona232323 áno toto máme v pláne.

c_est_la_vie
16. júl 2019

Aby jej ratali aj z toho kratsieho pomeru, musela by odrobit na ten pomer viac ako 270 dni. 90 dni staci iba pri prechodr z ineho zamestnania

fercop
autor
16. júl 2019

@c_est_la_vie áno máš pravdu teraz to dáva zmysel. Nám išlo o to aby nadávala výpoveď v starej práci.Dakujem

ukulela
16. júl 2019

@fercop je to tak, ze ak chce dostavat materske z vyssieho platu, pracovny pomer s nizsim platom by musela ukoncit. teda vypoved a 90 dni odrobit u noveho zamestnavatela. (resp 90 dni NO u noveho zamestnavatela. (ine by bolo, keby bola v povodnej robote a aj v robote s vyssim platom 270 dni, to by si mohla narok na materske uplatnit z oboch NP.)

simona232323
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona232323
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
simona232323
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
evittam
16. júl 2019

Tak ako pise
@ukulela
Ak chce z oboch PP mat MD musi z oboch splnit hlavnú podmienku naroku na MD t.j.270dni NP za posledné dva roky pred pôrodom, dalej aktívne NP alebo byt v OL.
@fercop

dominika18muc
17. júl 2019

@evittam Dobrý deň, ale známej sa podarilo, že mala normálnu zmluvu 1,5 roka a potom dohodu tých 90 dni pred nastupom na MD a ratali je z obidvoch prijmov spolu, no bolo to dva roky dozadu, zmenilo sa to odvtedy? A chcela by som sa spýtať, či mi neviete poradiť, že keď má takto niekto TPP a dohodu a ide na materskú, tak papier na materskú pre zamestnávateľa sa dáva aj do TPP aj k tomu u koho je dohoda?
Ďakujem

evittam
17. júl 2019

@dominika18muc Nic sa nezmenilo. Ak to tak mala musela jeden s tych PP ukončiť pred nástupom na MD.
@zalka

simona232323
17. júl 2019

@dominika18muc Tiez som to tak mala a ano ja som mala dve Pn a vypisane aj dva papiere na matersku a ratali mi z oboch 😊

dominika18muc
17. júl 2019

@simona232323 Ďakujem