Ahojte chcem sa opytat,otehu som v anglicku som tam stale zamestnana berem z tade matersku ale som na SK.ked som bola tu na socialke vravela mi pani ze sa da este vybavit si prídavok na dieta - child benefit-co je vlastne na sk 22 evri v uk je to okolo 80 libier a ze sa to da a ze ten rozdiel mi odpocitaju a teda by mi z uk prislo dakych 60 libier.A potom ze sa da predlzit si rodicovsky do 5tich rokoch a toto by mi chodilo z uk dovtedy.mate dakto s tym skusenosti????dakujem
@evitka82 ahoj ja som sa pytala ako to je bola som na uradoch no nikde nic, povedali mi ze mam narok na pridavky a rodicak len vtedy ak ja aj maly budeme celu dobu poberania na slovensku. jedine co sme dostali bolo cez 800 euro ako prispevok pri narodeni dietata. to je vsetko vybavovala som to teraz v auguste, respektive az v septembri ked sa maly dozil 28 dni takze info su 2 mesiace stare
ja som rodila na Slovensku a chcem tu stravit aj matersku dovolenku avsak peniaze poberam z UK..s tym ze sa tam potom vratim..chcem si vybavit child benefit z Uk tiez len neviem ako. Citala som ze tam treba poslat original rodneho listu. Ale neviem ci aj slovenskeho ci staci preklad do AJ?
@des_ire https://www.modrykonik.sk/forum/spolocny-termin-miesto/tehotne-slovenky-zijuce-v-uk-2/ skús sa tam opýtať určite poradia 😉
Ahoj evitka82 ako si to vybavila? Aj ja sa snazim zistit ako na to?