Pekny den, ak pojde manzel na MD ja najskor zrusim RD a potom oznamim zamestnavatelovi, ze chcem nastupit skor do prace, ci ako to funguje?! Pripadne ak by ste mali nejaky vzor toho oznamenia do zamestnania budem rada. A este otazka ak po ukonceni muzovej MD pojdem opat na RD budem mat narok po novom na ten zvyseny RD? (mala som narok na MD), a po ukonceni muzovej MD opat oznamujem zamestnavatelovi, ze idem spat na RD? Mam v tom vsetkom zmatok...
@veronikaszabova muz pojde na MD, tak ja pojdem naspat do prace na polroka
@milka2345 v tom pripade treba zamestnavatelovi treba pisomne oznamit, ze ku dnu ***** sa chces vratit z rodicovskej. Po uplynuti muzovej MD pojdes spat na RD. Ci z toho bude zamestnavatel "nadseny", to neviem 🙂
@veronikaszabova nadseny byt nemusi, aj tak tam neplanujem po RD ostat 😆
@veronikaszabova presne tak, ja byť zamestnávateľom tak sa takej zamestnankyne zbavím.. btw, manžel môže byť na MD a žena sa nemusí vracať do práce...
@extempore Len tak zo zaujimavosti - ako ty vies ze bude mat po RD "sakra problem" najst pracu?
Vies kde pracuje, co robi, ake ma znalosti, skusenost, aka je povahovo, ze si na zaklade toho toto vyhodnotila?
Alebo je to vseobecna formulka, ze zena, ktora pred alebo pocas RD pride o pracu ma po skonceni RD problem zamestnat sa?
Ja som tak nastupovala do prace, pisomne som neoznamovala, len ustne sme sa dohodli. Manzel siel na matersku, ja som zrusila rodicovsky. Po pol roku sla dcerka do jasli a zacala som poberat prispevok na starostlivost o dieta. Od septembra sla do skolky a ja naspat na rodicovsky, pricom stale pracujem. Zamestnavatel mi vyhovel a mam len polovicny uvazok, takze sa to da zvladat.
Samozrejme. Napisala som rodicovsky a nie rodicovsku.
@fokuska
@ajka0207 viete čo? na takéto niečo ani človek nemusí byť veštec. Ja hovorím ako skúsený personálny manažér - ženy po dlhšej MD a RD - bez ohľadu na vzdelanie a skúsenosti mávajú obrovský problém nájsť prácu. Jednak už postrácali pracovné návyky a jednak - čo si budeme nahovárať - zamestnávatelia radšej dajú prednosť človeku bez záväzkov. A navyše - autorka mi príde ako človek, ktorý dosť špekuluje. A viete ako to chodí - život je plný Murphyho zákonov - just keď niečo veľmi chcete, tak sa to nepodarí.
@extempore Ale ved ona bude na RD len do 3 rokov - a z nich sa este na polrok vrati do prace. Mala by mat teda vyhodu ze nestrati pracovne navyky a pod. - narozdiel od takej co sedi doma cele 3 roky.
Tisice zien nemaju problem najst si po RD pracu. A dalsie tisice problem maju. Ale nie vzdy je chyba v pracovnom trhu a v zamestnavateloch ;)
@extempore cize vlastne podla teba by mala v tej praci zostať dokedy? Dalsi rok po RD? Alebo dva? Alebo radsej cely zivot nie?
@milka2345 a ty sa na toho pol roka chces vratit do prace? Oplati sa ti to? Ja som sa vracala na rok, bolo to super, ale zas ja som vedela ze sa tam toho vela nezmenilo, za mesiac som sa do toho v pohode dostala.
Báby čo je na tom pravdy že keď chce ísť priateľ na materskú musíme byť zobrazí? Lebo. On by dostával nejakých cca 750€ ja iba 270€
@gabrielaaaa nemusite, staci ze je zapisany v RL
@veronikaszabova super ďakujem 😊
@gabrielaaaa Ale prednostna je tvoja MD. Cize moze ist az ked tebe skonci.
@milka2345 a naco chces nastupit do prace??
Chces ist do prace?