Ahojte😊 vedeli by ste mi niekto poradiť? Momentálne som študentkou VŠ a pracujem na dohodu. Zistila som, že som tehotná, momentálne v 8 tt. Je ešte nejaká možnosť, ako by mi mohol vzniknúť nárok na materskú? Zamestnať na zmluvu by som sa vedela aj hneď a od septembra plánujem prestúpiť na externe štúdium.
Ďakujem veľmi pekne za rady
Nárok na materskú mat nebudeš..a nič s tým už neurobíš
Budeš dostávať rodičovský príspevok.
Ak sa nemylim, tak vies mat sucasne viac dohod - takych, z ktorych sa plati nemocenske poistenie a tym padom vies nazbierat potrebny pocet dni poistenia. Potrebujes 270 dni za polsedne 2 roky pred porodom.
Ak mas 3 dohody, tak 1 kalendarny den sa pocita ako 3, pretoze mas za ten jeden den 3 poistenia, cize 1 kalendarny den = 3 dni nemocenskeho poistenia. Takto by si to vedela dobehnut.
aka je to dohoda? platis si z nej nemocenske poistenie?
@nafka0483 bohužiaľ to tak nie je ako píšeš- u každého zamestnávateľa musíš spĺňať tých 270dni osobitne
@nafka0483 pises blbost....
Ďakujem baby 😊 síce ste ma nepotešili ale aspoň viem na čom som 🙈 tak aspoň tehotenske štipendium využijem, na to by som mala mat nárok
Z tejto dohody sa ti neplatí nemocenské poistenie?
@kristinka92 To by platilo v pripade, ak by z kazdej dohody chcela ziskat matersku.
@klarissa25 Isto? Nie je to "nahodou" tak, ze ak bude mat viacero dohod sucasne, pocitaju sa jej dni poistenia z kazdej jednej, potom si necha aktivnu len jednu, ostatne ukonci a narok na matersku vznikne?
@zalka Prosim, mylim si to s niecim inym, alebo sa to takto da?
@majusqa77
@lilinka88
Dakujem pekne 🙂
@klarissa25 Tak kto napisal blbost?
@nafka0483 áno beriem..
@klarissa25 Vdaka 🙂
Nakolko narok na matersku davku vznika az po 270 odpracovanych dnoch (resp odvadzania odvodov na nemocenske poistenie) PRED nastupom na matersku a ty si uz v 8tt,toto zial nijak nevymyslis... Zenam chybalo aj par dni do splnenia tych 270 dni a nemohli si spatne doplatit odvody aby mali narok takze zial...