ahojte, pred mesiacom som podala ziadost o predlzenu rodicovsku a dodnes sa mi este nikto neozval. chcem sa spytat ci ich mam kontaktovat, alebo cakat? dcera je stale chora a ja som kazdy druhy tyzden doma. je mozne ze na mna zabudli?dakujem
Musia ti odpovedat, je to statny urad. Mas aj nejaky doklad o tom, ze si ich ziadala? (nie je to podmienka, ale pomohlo by ti to pri reklamacii.) Napis im urgenciu, ze vtedy a vtedy si poziadala a dodnes ti neprisla odpoved. Alebo im zavolaj, az potom napis.
Majú na vyjadrenie 30 dní, ak to prešlo, zavolaj tam. Z nosa ti neodhryznú 😉
@daniela237 Ahoj, choď sa priamo opýtať alebo zavolať na oddelenie posudkových činností, tam si predpokladám odniesla žiadosť o posúdenie zdravotného stavu dieťaťka, ak ti to priznajú, uvedú ti dátum od kedy a rodičák ti doplatia aj spätne, posúdenie zdravotného stavu trvá aj 1-2 mesiace 😉
ja by som po 30dnoch určite už volala
😀
mne na urade hovorili ze maju na to 60 dni a skutocne, odpoved dosla az po 7 tyzdnoch. takze este maju cas.treba to podat aj 2 mesiace pred ukoncenim RD
..tiez som cakala takmer 2mesiace, dokonca mala uz mala po3 rokoch, ked mi volali, ale vsetky peniazky mi potom doplatili, ale za zavolanie nic nedas...
aj mne sa uracili oznamit mi to az dva tyzdne po dovrseni troch rokov..a to mas dat akoze vediet do zamestnania,pripadne ci sa treba nahlasit na urad prace alebo co.do 7 dni.....maju na haku,ze aj ty potrebujes nejake terminy dodrzat..ja som tam potom behla osobne,v PC to uz davno mali nahodene,len sa nikomu neracilo mi to odoslat...hlavne ze teta uradnicka prisla 8.05 do prace,potom sa isla vycikat a uvarit si cajik do kuchynky a potom zacala aj nieco vybavovat..tak sa necuduj ze... 😠 😠
edie63 neviem čo ti môžu automaticky posielať, nakoľko po dovršení 3 rokov dieťaťa ak nemá preukázané že je choré a nepožiadaš o predlženie rodičovského už ti nemajú čo poslať. Každého povinnosťou je po dovŕšení 3 rokov ísť tam, a ak žena nemá prácu môže požiadať
1,buď o predlženie rodičovského bez nejakého príspevku teda žena je doma s malým, štát platí za ňu odvody lebo je na rodičáku ale žiadne peniaze nedostáva.
2, v prípade že je dieťa často choré, požiadať o predlženie rodičovského a vyplácanie príspevku, k tomu je potrebné doložiť správu od lekára ktorú potvrdí odborný lekár teda alergolog ale v prípade iných ťažkostí iný odborník, spolu so zdravotnou kartou to treba priniesť na sociálne a oni ti do 30 dní pošlú rozhodnunie, podľa toho či to schváli alebo neschváli posudkový lekár. Veľmi záleží od posudkového lekára, niektorí uznajú aj to že dieťa je aspoň 4-5 krát do roka na antibiotikách, iný lekár uznáva iba astmu a závažnejšie choroby. V takomto prípade, ak ti rodičovský neschvália a ty si si vedomá že tvoje dieťa je naozaj choré a potrebuješ byť doma, môžeš sa odvolať a poslať to na kraj, tam to zvykne prejsť pokiaľ je naozaj dieťatko často choré, lebo to posudzujú viacerí lekári.
3, môžeš sa ísť nahlásiť na úrad práce v prípade že si predtým pracovala a do práce sa nevrátiť môže a nemusí ti vzniknúť nárok na podporu.
4, po dovršení 3 rokoch ideš do práce
Ani mna nikto nekontaktoval, nevolala som, odkedy dcera dovrsila 3 roky, automaticky mi posielaju uz len tie drobne kazdy mesiac. 😉