v januári my končí rodičovská dovolenka a vyzerá to tak ,že budem bez práce zamestnávatel nemá pre mna robotu.pred materskou som mala min.plat n a papiery a chcela by som vediet či vobec dostanem niečom ak pojdem na nezamestnanecké-urad práce.skuste poradit čo mám robit aby som niečo dostala.dakujem
ale že vraj je tam aj nejaká ochrana matky po materskej že n esmie prepusti-vypoved.
zamestnavatel ta prepustit moze... ale treba si dat pozor aby to bola vypoved presne podla zakonnika prace a bol tam uvedeny aj narok na odstupne co je vo vyske dvoch mesacnych platov... samozrejme z toho bude strhnute dan a tak okolo...
podporu dostanes ale jej vyska bude len tusim 50 paercnet z vymeriavacieho zakladu ... z tvojho prijmu co si mala predtym...
dalo sa to doplatit ale teraz sa to meni cele a neviem ci sa to vobec oplati...
@erikavidrova ochrana je taka, ze pocas MD a RD ta nemoze prepustit, ak sa vsak ide firma rusit, tak tato ochrana neplati, ale mas narok na odstupne minimalne 2 mesacne platy (ak si tam robila viac ako 5 rokov, tak su to minimalne 3 platy)
on zrusil iba prevadzku ale firma zostala ja som ako na firme zamestnana a ma len presuval na prevadzky zamestnana 8r.
@erikavidrova zamestnavatel ti musi dat povodne miesto, inak je povinny dat ti vypoved a vyplatit odstupne
potom sa pojdes prihlasit na urad prace, na podporu by si mala mat narok