Ako ďalej po rodičovskej dovolenke?

erikavidrova
9. dec 2011

v januári my končí rodičovská dovolenka a vyzerá to tak ,že budem bez práce zamestnávatel nemá pre mna robotu.pred materskou som mala min.plat n a papiery a chcela by som vediet či vobec dostanem niečom ak pojdem na nezamestnanecké-urad práce.skuste poradit čo mám robit aby som niečo dostala.dakujem

liz_lemon
9. dec 2011

@erikavidrova zamestnavatel ti musi dat povodne miesto, inak je povinny dat ti vypoved a vyplatit odstupne
potom sa pojdes prihlasit na urad prace, na podporu by si mala mat narok

erikavidrova
autor
9. dec 2011

ale že vraj je tam aj nejaká ochrana matky po materskej že n esmie prepusti-vypoved.

maznacik007
9. dec 2011

zamestnavatel ta prepustit moze... ale treba si dat pozor aby to bola vypoved presne podla zakonnika prace a bol tam uvedeny aj narok na odstupne co je vo vyske dvoch mesacnych platov... samozrejme z toho bude strhnute dan a tak okolo...
podporu dostanes ale jej vyska bude len tusim 50 paercnet z vymeriavacieho zakladu ... z tvojho prijmu co si mala predtym...
dalo sa to doplatit ale teraz sa to meni cele a neviem ci sa to vobec oplati...

liz_lemon
9. dec 2011

@erikavidrova ochrana je taka, ze pocas MD a RD ta nemoze prepustit, ak sa vsak ide firma rusit, tak tato ochrana neplati, ale mas narok na odstupne minimalne 2 mesacne platy (ak si tam robila viac ako 5 rokov, tak su to minimalne 3 platy)

erikavidrova
autor
9. dec 2011

on zrusil iba prevadzku ale firma zostala ja som ako na firme zamestnana a ma len presuval na prevadzky zamestnana 8r.