Ako chodia príspevky pri nástupe z rodičovskej na materskú?

snazivazuzi
28. okt 2011

Ahojte,
ide o to, ze 29.10.mi konci RD a 30.10. zacne MD a zaujimalo by ma ako sa platia prispevky, lebo pani na urade práce mi nieco také spominala, ze ak mi to vychádza tak, ze pár dni má platit UP a zvysok Soc.poist., tak platia kazdy zvlást celu sumu. Co je na tom pravdy? Ona mi totiz nevysvetlila presne, vraj nevie na 100%ani ona... Je mozné aby som za mesiac oktober dostala rodicovsky aj matersky prispevok?
Dakujeeem 🙂

kvetinka211
28. okt 2011

Myslim ze je to takto: v mesiaci november ti vyplatia celu sumu RP za oktober a zaroven uz aj MD - ale iba adekvatnu cast sumy, teda za dva dni. V decembri ti uz pride materska za cely november. Moze sa ale tiez stat, ze materska pride az v decembri spolu s tou sumou za dva dni, a myslim ze toto je pravdepodobnejsi variant. Snad sa nemylim 😉

sympa1
28. okt 2011

no mozno aj ano..mne sa totiz stalo nieco podobne, az na to ze ja som koncila RD 9.12. a na druhy den sla PN a normalne mi prisiel RP za cely december a pirtom som dostala aj PN vyplatenu od 10.12...no potesilo no 🙂 tak mozno aj tebe sa stane podobne

gapa
28. okt 2011

súhlsím s kvetinka211,

materské sa vypláca na kalendárne dni, tj za oktober dostaneš vyplatenú dennú dávku x2dni

RP sa vypláca v plnej výške, ak ked nárok vznikne len za časť mesiaca. Tj. aj keby si nastupovala na md už 2.10.2011, tak za oktober by ti vyplatili RP v plnej výške v novembri.

stanka77777
11. feb 2012

Ahojte, ak by ste mali záujem, prečítajte si články o materskej a rodičovskej dovolenke na stránke www.najpravo.sk. V predmetných článkoch je množstvo potrebných informácií a cenných rád k problematike materskej a rodičovskej dovolenky a ku všetkému, čo s nimi súvisí.

Tu sú linky na vyššie spomenuté články:

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...

http://www.najpravo.sk/rady-a-vzory/rady-pre-ka...