Ahojte, viete mi prosim poradit co je lepsie? 21.7. mam nastupit na matersku, mam plnu dovolenku tohtorocnu, premyslam ci ju celu vyrecpat pred materskou alebo len cast, materska mi skonci 15.3. cize sa mi zrejme bude aj kratit narok na dovolenku v dalsom roku (aspon teda myslim), ak by som si nechala nejake dva tyzdne dovolenku vedela by som to vyplnit a mala by som tak odpracovanych 60 kalendarnych dni a narok aj na plnu dovolenku co sa moze hodit este 🙂 zaroven neviem ci ale cerpanim dovolenky medzi materskou a rodicovskou nepridem o narok na vyssi rodicovsky prispoevok 370eur? co by ste robili, ako by ste si to rozhodili? dakujem za vsetky rady 🙂
Nechaj si, ak sa po rodicaku nebudeš môcť vrátiť, vycerpaj 1-2 dni dovolenky, zvyšok preplatiť a máš narok na maximálnu podporu
@brezza Narok na RD a RP je do 3rokov veku dietata. Cize nebude o nič ukrátena. Ale tiez by som si ju nechala.
@pantina007 Ak chces čerpať dovolenku po MD pred RD musis nastúpit t.j.zamestnavatel ti môže dať výpoveď jednoduchsie ako ked si na RD. Nechaj si dovolenku a choď po MD rovno na RD.
@evittam myslela som to tak, ze sa rodicovska sa skrati o cas dovolenky kedze po materskej nepojde hned na rodicovsku, ale dajme tomu az o mesiac po cerpani dovolenky pricom rodicovska skonci vzdy dovrsenim 3 rokov. Neviem ci mi rozumies. Jednoducho bola by na rodicovskej o ten mesiac kratsie a nedostala by za ten mediac rodicovsky prispevok. Mylim sa?
Ahojte. Ja by som sa chcela poradiť. Od apríla 2017 som zamestnaná v jednej firme na TPP od marca 2020 som bola na PN až do konca mája potom som išla na par dni do roboty a od 10 júna som znovu na PN v auguste by som si chcela vyčerpať zvyšnú dovolenku a od septembra ísť zase na PN až do nástupu na MD chcem sa týmto opýtať vide mi na základe Tohto MD a potom ten vyšší Rodičovský príspevok? Známa mi povedala ze tým ze tento rok mam odrobene v podstate len dva mesiace tak nemám nárok na MD len na rd co je podla mňa blbosť ale nevyzná sa tu niekto do takýchto veci?
Ja som si dovolenku necerpala ani pred materskou ani po nej. Neviem ako sa mi podari zohnat pre maleho skolku po skonceni rodicovskej takze tie dni dovolenky sa mi zidu potom.
Neviem co je pre teba vyhodnejsie lebo ak budes cerpat dovolenku pred rodicovskou, tak vlastne rodicovska bude o to kratsia.
Snad ti niekto poradi.