Ahojte. Mam taku otazku, od kedy sa vyplaca rodicovsky prispevok ak mi nevychadza materska? Kolko trva vybavenie? A kedy dostanem prvy prispevok? O co este dalsie poziadat pri narodeni dietatka na uradoch? Dakujem za vsetky odpovede a pekny den🙂
Ok dobre dakujem, buduci tyzden to uz vybavim, drobec uz ma skoro 4 tyzdne tak uz je najvyssi cas to vybavit 🙂
Ahojte prosím vás je teraz výška rodičovského 199,6€? A keď mám dve deti a som nezamestnana tak by som mala ešte dostavať aj na každého 23,1€?
@mia885 ahoj, rodičovský dostaneš od narodenia dieťaťa, čiže prvý dostaneš za mesiac v ktorom sa ti drobec narodí a to vždy mesiac spätne, čiže ak by sa narodil povedzme v októbri dostaneš ho v novembri. Budeš potrebovať potvrdenie zo sociálky že nemáš nárok na materskú, ktoré predložíš pri žiadosti o rodičovský. Neviem či toto už máš keďže neviem v kolkátom si týždni tehu, to ti dá tvoja gynekologička v čase keď by si mala nastúpiť na materskú čiže 6 týždňov pred termínom pôrodu, s tým pôjdeš na sociálku a tam ti to zamietnu a následne zašlú rozhodnutie domov. Toto potom donesieš na úrad práce a zažiadaš o ten rodičák, ale to až ako vravím keď sa malé narodí. Tam potom zažiadaš aj o ďalšie príspevky pri narodení dieťaťa, sú tuším dva, jeden žiadaš hneď, druhý keď sa dieťa dožije 28 dní, to už presne neviem ale to ti tam už povedia.