Aké sú podmienky na získanie tehotenského?

12. júl 2021

Prosím vás ako to je s tým tehotenským? Budete niektora taká dobrá a laicky mi to vysvetlite? Kedy mám na to nárok ale sú podmienky atď ? Ďakujem

malinoismum
12. júl 2021

Veď na stránke sociálnej poisťovne máš všetko🙂
Isto pochopis, je tam veľmi pekne všetko vysvetlené
https://www.socpoist.sk/tehotenske/69383s

ivkazba
12. júl 2021

Úplne jednoducho a laicky vysvetlené:
https://www.socpoist.sk/tehotenske/69383s

Skrátene... musíš spĺňať podmienku byť 270 dni nemocensky poistená, musíš to spĺňať k 13tt, ak by si ich spĺňala neskôr (napr. 270 dní budeš mať až v 14tt či neskôr), nárok nemáš.

malinoismum
12. júl 2021

@ivkazba akože … vedúca - chcem sa chváliť a spĺňam 🙂 … som v 7 tt 🙂 🤰🏻🤰🏻🤰🏻😂😂😂👌🏽☺️👍🏼Áno chválim sa tiiii🙂

petamich
12. júl 2021

na tehotenske ma narok od 1.4.2021 tehotna zena od 13. tyzdna tehotenstva (27 tyzdnov pred porodom)

v case vzniku naroku = ten 13ty tyzden musis:
- mat aktivne nemocenske poistenie = zamestnana, SZCO alebo v ochrannej lehote (pracovny pomer skoncil, ked uz si bola tehotna)
- za posledne dva roky si bola minimalne 270 dni nemocensky poistena

a treba to splnat k tomu 13temu tyzdnu, ak nie narok zanika

ak toto splnas budes mat narok, lekar ti da v 13tt najskor tlacivo, to posles/zanesies/podas online do Socialnej poistovne, ta ti posle vyjadrenie a zacne poukazovat davku

detailnejsie info napr. na stanke Socialnej poistovne

ivkazba
12. júl 2021

@malinoismum jeeej 🙂 tak to gratulujem, užívaj si to 🙂 tehotenstvo a potom aj ten príspevok 😉 😀

malinoismum
12. júl 2021

@ivkazba veď neviem či nespyšniem z neho 🙂

autor
12. júl 2021

@petamich ďakujem moc už chápem 🙂

ivkazba
12. júl 2021

@malinoismum z tej výšky príspevku sa ti aj hlava zatočí 😉😆 ale tak lepšie jak drátom do oka 😂

jks27
12. júl 2021

Platí to prosím vás aj keď som dva roky na rodičovskom s dieťatkom? A čakám druhé?

petamich
12. júl 2021

@jks27 trva zamestnanecky pomer?

jks27
12. júl 2021
petamich
12. júl 2021

@jks27 ak netrva a nie si v ochrannej lehote, ze skoncil a uz si bola tehotna - tak potom nie narok nemas