Ahojte,potrebovala by som vedieť aké sú odvody pre maximálny vymeriavací základ pre výpočet materskej. Chcela by som si dobrovoľne platiť odvody. Som zamestnaná u zamestnávateľa od roku 2017a od tohto mesiaca mi zvýšili mzdu na 1000e v hrubom. Aká výška odvodov to bude? Neviem sa nikde dočítať 🙂 a podmienka je že musím zaplatiť za 3mesiace a to stačí? Ďakujem za odpoveď.
Nato aby bola materska ratana z noveho vymeriavacieho zakladu tak jedine nove zamestnanie na min. 90 dni bez pn a oct…. Dnp jedine ak si nezamestnana
Ak si navysis u povodneho zamestnavatela tak sa ti materska rata z predchadzajuceho roka
asi si pleties zopar veci - aby sa ti materska pocitala z vyssieho zakladu, je potrebne nove zamestnanie na minimalne 90 dni bez PN a OCR, v opacnom pripade ak by si sla na matersku napr. tento rok, tak sa ti bude pocitat z vymeriavacieho zakladu za rok 2021 a ak buduci rok a budes este u tohto zamestnavatela, tak z roku 2022 (cize bude vyssia, kedze ti zvysili plat ale nestaci mat vyssi plat na papieri tri mesiace)
DNP si ako zamestnana platit nemozes a subeh poisteni nie je mozny
@andula1988
@abby11 žienky ďakujem....a keď popri zamestnaní mám otvorenú aj živnosť za ktorú neplatim sociálne odvody....pretože mi nevyjdú z príjmu ....môžem na základe živnosti uhradiť maximálne odvody aby sa mi to rátalo? Vôbec sa nevyznám do toho 🙂
nie súbeh dobrovolné a povinné poistenie je zakázaný.
A zo živnosti by si platila dobrovolné odvody a to nemôžeš.
Moja súbeh poistení už dávno nie je možný. Takže jedine výpoveď a nové zamestnanie s maximálnym vymeriavacím základom na minimálne na 90 dní bez PN aOČR. O tomto tu nájdeš príspevkov neúrekom.
https://www.podnikajte.sk/socialne-a-zdravotne-...